Epres szelet sütés nélkül

Az epres szelet sütés nélkül fantasztikus sütemény túrós-gyümölcsös krémmel. Az elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig magáért beszél. A túrós-gyümölcsös krém teszi igazán különlegessé ezt az édességet.

Hozzáadta:, 8.9.2016
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Epres szelet sütés nélkül

Hozzávalók

1,5 csomag Petit Beurre száraz sütemény (Lidl)
200 gvaj
200 gcukor
500 gtúró
2 dbeperkompót
2 csomageperpuding
2 csomagepres zselatin
1 dlvíz
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. Az eperkompótot összeturmixoljuk és feltesszük főni. A pudingport 1 dl vízben elkeverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő kompóthoz és addig fűzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk.
  2. Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral és vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a pudingos krémet.
  3. A zselatint kb. 10 evőkanál vízben feloldjuk és felmelegítjük (nem forraljuk!). Lehűtjük, hozzákeverünk 2 evőkanál krémet, majd az egészet hozzákeverjük az epres krémhez.
  4. Egy mélyebb tepsit háztartási fóliával vagy sütőpapírral kibélelünk, és erre helyezzük, lehetőleg szorosan, a kekszeket. Ráöntjük a krémet, és így folytatjuk tovább a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ideális esetben 4 rétegre elegendő a keksz és a krém. A sütemény legfelső rétegét a keksz alkotja.
  5. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.