Epres szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Az epres szelet sütés nélkül fantasztikus sütemény túrós-gyümölcsös krémmel. Az elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig magáért beszél. A túrós-gyümölcsös krém teszi igazán különlegessé ezt az édességet.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Pudingos receptek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
1,5 csomag Petit Beurre száraz sütemény (Lidl)
200 gvaj
200 gcukor
500 gtúró
2 dbeperkompót
2 csomageperpuding
2 csomagepres zselatin
1 dlvíz
1 csomagvaníliacukor
- A zselatint kb. 10 evőkanál vízben feloldjuk és felmelegítjük (nem forraljuk!). Lehűtjük, hozzákeverünk 2 evőkanál krémet, majd az egészet hozzákeverjük az epres krémhez.
- Egy mélyebb tepsit háztartási fóliával vagy sütőpapírral kibélelünk, és erre helyezzük, lehetőleg szorosan, a kekszeket. Ráöntjük a krémet, és így folytatjuk tovább a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ideális esetben 4 rétegre elegendő a keksz és a krém. A sütemény legfelső rétegét a keksz alkotja.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS