Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel

Egy magazinban láttam és rögtön az az érzésem támadt, hogy ki kell próbálnom ezt a pompás epres szeletet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel. Szerencsére az alapanyagokat egyszerűen be lehet szerezni, munkából hazafelé megálltam a boltban, másnap pedig neki is láttam. Fantasztikus lett! Szinte luxusnak számít ez a desszert! A két pompás réteg tökéletes, frissítően hat az emberre. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 21.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel

Hozzávalók

Alaphoz:
360 gkakaós háztartási keksz
125 gvaj
1. réteghez:
500 gtúró (magasabb zsírtartalommal)
100 gkristálycukor
6 dbzselatinlap
1 dbcitrom
csipet só
2. réteghez:
250 ml30%-os habtejszín
500 geper
180 gtejföl
50 gkristálycukor
6 dbzselatinlap
1/2 kv. kanálvaníliakivonat

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a kekszes alapot: a kekszet por állagúra törjük vagy turmixoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. A kekszes alapot sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaforma aljára kanalazzuk, ujjunkkal lenyomkodjuk. A tortaformát a kekszes alappal hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Elkészítjük az 1. réteget: a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percig. Ezután addig melegítjük, amíg fel nem oldódik (mindig a csomagoláson szereplő útmutató szerint járjunk el!). A túrót cukorral, egy csipet sóval ízesítjük.
  3. A túróhoz egy citrom levét és reszelt héját is keverhetjük, ettől frissítőbb lesz. Utolsó lépésben belekeverjük az előkészített zselatint. Miután eldolgoztuk, ráöntjük a kekszes alapra, elegyengetjük és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Addig marad a hűtőszekrényben, amíg az első réteg meg nem köt.
  5. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a tejföllel, cukorral, vaníliakivonattal és az előkészített zselatinnal. Utolsó lépésben hozzáadjuk a felszeletelt epret. Az így elkészített masszát rákanalazzuk a desszertünkre, tetejét elsimítjuk, a hűtőszekrénybe visszatesszük.
  6. Amikor a második réteg is megkötött, kivesszük a formából, felszeleteljük és tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem