Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel

Recept Epres szelet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy magazinban láttam és rögtön az az érzésem támadt, hogy ki kell próbálnom ezt a pompás epres szeletet sütés nélkül, túrós és tejszínhabos réteggel. Szerencsére az alapanyagokat egyszerűen be lehet szerezni, munkából hazafelé megálltam a boltban, másnap pedig neki is láttam. Fantasztikus lett! Szinte luxusnak számít ez a desszert! A két pompás réteg tökéletes, frissítően hat az emberre. Szerző: Rebeka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alaphoz:

360 gkakaós háztartási keksz
125 gvaj

1. réteghez:

500 gtúró (magasabb zsírtartalommal)
100 gkristálycukor
6 dbzselatinlap
1 dbcitrom
csipet só

2. réteghez:

250 ml30%-os habtejszín
500 geper
180 gtejföl
50 gkristálycukor
6 dbzselatinlap
1/2 kv. kanálvaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a kekszes alapot: a kekszet por állagúra törjük vagy turmixoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. A kekszes alapot sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaforma aljára kanalazzuk, ujjunkkal lenyomkodjuk. A tortaformát a kekszes alappal hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Elkészítjük az 1. réteget: a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percig. Ezután addig melegítjük, amíg fel nem oldódik (mindig a csomagoláson szereplő útmutató szerint járjunk el!). A túrót cukorral, egy csipet sóval ízesítjük.
  3. A túróhoz egy citrom levét és reszelt héját is keverhetjük, ettől frissítőbb lesz. Utolsó lépésben belekeverjük az előkészített zselatint. Miután eldolgoztuk, ráöntjük a kekszes alapra, elegyengetjük és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Addig marad a hűtőszekrényben, amíg az első réteg meg nem köt.
  5. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a tejföllel, cukorral, vaníliakivonattal és az előkészített zselatinnal. Utolsó lépésben hozzáadjuk a felszeletelt epret. Az így elkészített masszát rákanalazzuk a desszertünkre, tetejét elsimítjuk, a hűtőszekrénybe visszatesszük.
  6. Amikor a második réteg is megkötött, kivesszük a formából, felszeleteljük és tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás