TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres szelet vaníliakrémmel
Epres szelet vaníliakrémmel
Recept Epres szelet vaníliakrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Krémes finomság, eperrel, vanília ízvilággal. Igazi lágy luxus a tányéron. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   20.2.2022

Epres szelet vaníliakrémmel

Krémes finomság, eperrel, vanília ízvilággal. Igazi lágy luxus a tányéron. Szerző: Petra

Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
100 g
vaj
100 g
porcukor
1 db
tojásfehérje
100 g
tejföl
1 kv. kanál
szódabikarbóna

Krém:

1 l
tej
6 db
tojássárga
100 g
kukoricakeményítő
175 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
400 ml
habtejszín
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1,5 csomag
zselatinpor

Epres réteg:

300 g
eper
1 csomag
vanília ízű pudingpor
Ízlés szerint cukor
Víz

Kell még:

Fehér csoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a tejfölt is. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált és szódabikarbónával elkevert lisztet. A kapott tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, tepsi méretűre, majd felfordított tepsin 180 fokon 5-7 percig sütjük. A megsült tésztalapokat egymásra tesszük, kendővel lefedjük.
  3. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tejet (kb. 200 ml), a keményítőt, pudingport. Csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket. Krémet főzünk, levesszük a lángról, lefedjük, kihűtjük. Habtejszínt habbá verjük a vaníliacukorral együtt, a zselatint előkészítjük, ezt is a tejszínhabba keverjük, majd az egészet a tojássárgás krémmel egybe dolgozzuk. 2 részre osztjuk.
  4. Az epret megmossuk, leturmixoljuk. 300 ml van szükség, ha nincs elég eper, vízzel felöntjük 300 ml-ig. Pudingporral elkeverjük, sűrű krémmé főzzük.
  5. Az egyik tésztalapot meglenjük az epres krém felével, rátesszük a másik tésztalapot, erre jön a vaníliás krém fele. Ismét tésztalap jön, erre az epres krém, majd megint tésztalap, végül pedig erre jön a maradék vaníliás krém. Az epres krémet melegen használjuk, így könnyebben tud a tésztalap megpuhulni. A tetejét olvasztott csokival meglocsoljuk, esetleg reszelt csokival.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása