A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a tejfölt is. Fokozatosan beledolgozzuk az átszitált és szódabikarbónával elkevert lisztet. A kapott tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, tepsi méretűre, majd felfordított tepsin 180 fokon 5-7 percig sütjük. A megsült tésztalapokat egymásra tesszük, kendővel lefedjük.
A tojássárgát a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tejet (kb. 200 ml), a keményítőt, pudingport. Csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket. Krémet főzünk, levesszük a lángról, lefedjük, kihűtjük. Habtejszínt habbá verjük a vaníliacukorral együtt, a zselatint előkészítjük, ezt is a tejszínhabba keverjük, majd az egészet a tojássárgás krémmel egybe dolgozzuk. 2 részre osztjuk.
Az epret megmossuk, leturmixoljuk. 300 ml van szükség, ha nincs elég eper, vízzel felöntjük 300 ml-ig. Pudingporral elkeverjük, sűrű krémmé főzzük.
Az egyik tésztalapot meglenjük az epres krém felével, rátesszük a másik tésztalapot, erre jön a vaníliás krém fele. Ismét tésztalap jön, erre az epres krém, majd megint tésztalap, végül pedig erre jön a maradék vaníliás krém. Az epres krémet melegen használjuk, így könnyebben tud a tésztalap megpuhulni. A tetejét olvasztott csokival meglocsoljuk, esetleg reszelt csokival.