Epres tiramisu

Vannak pillanatok, amikor élni-halni tudnék a hideg, gyümölcsös-krémes édességekért. Ráadásul ha ezt sütni se kell, akkor az még egy plussz pont. Az epres tiramisu ennek tesz eleget. A krém egyszerű, szinte ellenállhatatlan, a gyümölcs pedig magért beszél. Eper még kapható, ha szerencsénk van, akkor nem aranyárban mérik, a piskóta pedig szerintem minden boltban van.

Recept Epres tiramisu

Hozzávalók

Gyümölcsös réteg:
500 geper
1 dbcitrom
60 gporcukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő (púpos)
50 mllikőr
Krém:
250 mlhabtejszín
500 gmascarpone
500 gepres joghurt
350 geper
60 gporcukor
csipet só
Szükségünk lesz még:
babapiskóta, hosszú
eper díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a likőrt, a citrom reszelt héját, a citrom levét. Az egészet leturmixoljuk. A gyümölcsös alapot edénybe tesszük, felforraljuk. Amikor már forr, hozzáadjuk a keményítőt, 3 percig folyamatosan kevergetjük. Ezalatt a gyümölcsös alap besűrűsödik. Kihűtjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarpone sajtot, epres joghurtot és a cukrot egy csipet sóval kikeverjük. A habtejszínt és a joghurtos keveréket összedolgozzuk, majd az apróra vágott epret is belekeverjük.
  3. A forma alját kirakjuk a piskótával. Rákanalazzuk a krém felét és rákenjük az első lépésben elkészített epres öntet felét. Erre kerül egy újabb réteg piskóta, krém és az epres réteg. A tetejét tejszínhabbal, friss gyümölccsel díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.

Forrás: Moirecepti