TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Epres tiramisu
Epres tiramisu
Recept Epres tiramisu
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.8.2020

Epres tiramisu

Vannak pillanatok, amikor élni-halni tudnék a hideg, gyümölcsös-krémes édességekért. Ráadásul ha ezt sütni se kell, akkor az még egy plussz pont. Az epres tiramisu ennek tesz eleget. A krém egyszerű, szinte ellenállhatatlan, a gyümölcs pedig magért beszél. Eper még kapható, ha szerencsénk van, akkor nem aranyárban mérik, a piskóta pedig szerintem minden boltban van.

Alapanyagok

Gyümölcsös réteg:

500 g
eper
1 db
citrom
60 g
porcukor
1 ev. kanál
kukoricakeményítő (púpos)
50 ml
likőr

Krém:

250 ml
habtejszín
500 g
mascarpone
500 g
epres joghurt
350 g
eper
60 g
porcukor
csipet só

Szükségünk lesz még:

babapiskóta, hosszú
eper díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a likőrt, a citrom reszelt héját, a citrom levét. Az egészet leturmixoljuk. A gyümölcsös alapot edénybe tesszük, felforraljuk. Amikor már forr, hozzáadjuk a keményítőt, 3 percig folyamatosan kevergetjük. Ezalatt a gyümölcsös alap besűrűsödik. Kihűtjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarpone sajtot, epres joghurtot és a cukrot egy csipet sóval kikeverjük. A habtejszínt és a joghurtos keveréket összedolgozzuk, majd az apróra vágott epret is belekeverjük.
  3. A forma alját kirakjuk a piskótával. Rákanalazzuk a krém felét és rákenjük az első lépésben elkészített epres öntet felét. Erre kerül egy újabb réteg piskóta, krém és az epres réteg. A tetejét tejszínhabbal, friss gyümölccsel díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.

Forrás: Moirecepti

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása