Epres túrógombóc mákkal

Recept Epres túrógombóc mákkal
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb remek gyümölcsös főétel. A túrógombócot sokféleképpen el lehet készíteni, a mostani verzióban pedig búzadara helyett réteslisztet használtam. Az elkészült túrós tészta titka, hogy a használt túró kellően zsíros és darabos legyen, a tésztájába pedig tojássárga is került. Az elkészült tésztába pedig olyan gyümölcsöt csomagolunk, amilyet csak szeretnénk. Epret, áfonyát, barackot, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon az éléskamrában.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

500 gzsíros, darabos tehéntúró
1 bögre (250 ml)rétesliszt
2 dbtojás sárgája
1 kv. kanál
400 geper
70 gvaj
porcukor
darált mák (vagy más feltét)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrót, tojások sárgáját, sót és átszitált lisztet egy tálba tesszük. Tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha a tészta rugalmas és nem tapad. Ha kell, adhatunk hozzá még lisztet (a túró minősége és zsírossága befolyásolja a tészta állagát).
  2. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát két részre osztjuk, és mindegyikből egy hosszabb hengert formázunk. A hengerekből késsel kis cikkeket vágunk, a cikkekből korongokat formázunk, és mindegyik közepére egy megmosott és szárazra törölt epret (vagy más gyümölcsöt) teszünk.
  3. Az epret a tésztával becsomagoljuk. A gombócokat forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük és kb. 6 percig főzzük.
  4. A gombócokat porcukorral és mákkal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás