Epres túrógombóc tejföllel

A gyümölcsös túrógombóc a nyár nagy slágere. Szinte bármilyen gyümölccsel készíthetjük, az egyetlen különbség az, hogy mennyi ideig főzzük. Az eper is tökéletesen megfelel a túrógombócok töltésére, sőt, a gyümölcsöket akár keverhetjük is. A félbe vágott gombócok nagyon jól mutatnak a tányéron, igazi nyári felüdülés. Édes, könnyű, színes, gyümölcsös, szinte lehetetlen neki ellenállni. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 2.7.2018
Kategória: Desszertek, Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Epres túrógombóc tejföllel

Hozzávalók

250 glágy túró (kádas)
70 gpuha vaj
70 gbúzadara
70 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
csipet só
½ dbcitrom héja (vagy Dr.Oetker Finesse reszelt citromhéj)
eper

Elkészítés menete

  1. Az eper kivételével a hozzávalókat elkeverjük. A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Minél tovább van a hűtőszekrényben, annál jobb.
  2. A lehűtött tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd ebbe csomagoljuk bele a megmosott és megszárított gyümölcsöt. Nekem ebből a mennyiségből 14 golyó készült el.
  3. A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, néha megkeverjük és megvárjuk, amíg a gombócok fel nem úsznak a felszínre.
  4. Ezután még további 3-5 percig főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a gombócban a gyümölcs is megfőtt, akkor egyet kiveszünk és félbe vágjuk.
  5. Cukorral és vaníliacukorral elkevert tejföllel tálalom.