Epres-túrós pohárdesszert

Recept Epres-túrós pohárdesszert
KÜLDÖTT KÉPEK

Sütés nélküli pohárdesszert, gyümölccsel és túróval. Az eperzselé, a túró és az eper húsa tökéletes egyveleget alkot, ráadásul a pohárban is fantasztikusan néz ki. Az epret ízlés szerint másra is cserélhetjük. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 geper
30 gporcukor
1 csomagepres tortazselé
300 gtúró, magas zsírtartalommal
2 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanáltejföl
100 mlvíz
10 gzselatin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az epres tortazselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el. A puharakat elővesszük, megtisztítjuk, majd az epres zselét a poharakba töltjük. Akkor néz ki nagyon jól, ha a poharakat kissé megdöntjük, így a zselé ebben az állapotban fog megdermedni.
  2. A túrót a kristálycukorral és tejföllel eldolgozzuk. A cukor mennyiségét ízlés szerint adhatjuk hozzá.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. Ezután felmelegítjük (de nem forraljuk), és belekeverjük a túrós alapba.
  4. A túrós keveréket a poharakba kanalazzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret leturmixoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, elkeverjük. Ez az peres keverék kerül a tetejére, ismét hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét kedvünkre díszítjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás