Epres túrószelet

Beköszöntött az eperszezon, és most már szinte minden sarkon lehet epret vásárolni. Igaz, az ára borsos, de nem tudok ellenállni ennek a gyümölcsnek. Nincs is jobb, mint egy nehéz, munkával teli nap után lepihenni, és megenni egy szelet hideg, pompásan frissítő epres túrószeletet. Az egyetlen hibája, hogy annyira finom, hogy nem biztos, estére marad belőle, mert a család biztos lecsap rá. Sokszor a fiam nem egy szeletet, hanem egy egész csíkot vág le magának, és befalja.

Hozzáadta:, 20.8.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Epres túrószelet

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
1 ev. kanálvíz
80 gkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálolaj
100 grétesliszt
1/2 kv. kanálsütőpor
Krém:
250 gkrémes túró
120 gkristálycukor
1 csomagvaníliapuding
300 mltej
Tetejére:
1 kgeper
1 csomagpiros tortazselé

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. A tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot kihűtjük. A túrót kézi mixerrel krémesre dolgozzuk, majd kanalanként belekeverjük a pudingot. A tölteléket a megsült tésztára kanalazzuk.
  4. A túrós töltelékre rátesszük az epret, majd leöntjük a tortazselével. A tortazselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el. Saját tapasztalat, hogy érdemes betartani az útmutatót :)
  5. A kész süteményt legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!