Epres túrótorta sütés nélkül

Recept Epres túrótorta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az epres túrótorta sütés nélkül egy könnyű, gyümölcsös finomság, ami az egész családot megörvendezteti. Az alapja finom kakaós keksz egy kis vajjal elkeverve. Én Győri édeset használtam, mert kellően édes és kakaós. Erre kerül a finom túrós töltelék. Ha a krém túl „alacsony” lenne, akkor a túró mennyiségét bátran meg lehet növelni. Én néha ehhez a mennyiséghez Mascarpone sajtos is keverek, amitől a réteg még krémesebb és finomabb. A tetejét friss eperrel és eperzselével díszítettem.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gkakaós keksz (Győri édes)
100 gvaj
500 gtúró
400 mlhabtejszín
200 gporcukor
25 gzselatin
1 dbcitrom
200 geper
100 geperzselé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kakaós kekszet konyhai robotgéppel por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. Egy 26 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk, majd erre tesszük rá a kekszes-vajas keveréket. Kezünkkel lenyomkodjuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a habbá vert habtejszínt és fakanállal óvatosan elkeverjük. Belefacsarjuk a citrom levét, beleöntjük a zselatin és elkeverjük. Ez kerül a vajas-kekszes alapra, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg a krém meg nem dermed.
  3. Az epret vékonyra szeleteljük, majd rárakjuk a túrós krémre. Eperzselével leöntjük. Az eperzselét a csomagoláson található útmutató szerint készítjük el. A kész süteményt ismét hűtőbe tesszük, majd miután a zselé megdermedt, tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás