Epres vakondtúrás süti

Recept Epres vakondtúrás süti
KÜLDÖTT KÉPEK

A vakondtúrás süti környékünkön nagyon népszerű. Mivel itt az eperszezon, adta magát a dolog, hogy jó sok eperrel készítem.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

150 gkristálycukor
35 gkakaó
115 grétesliszt
40 gvaj
6 dbtojás
1 kávéskanálvanília aroma
2 kávéskanálsütőpor

Krém:

400 mlhabtejszín
4 evőkanálporcukor
200 geper
2 evőkanálzselatinpor
1/3 bögreforró víz

Kell még:

300 geper

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a felolvasztott vajat, vanília aromát, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát kikent és liszttel beszórt kör alakú formába töltjük (22 cm átmérőjű), 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, az alját meghagyjuk, a többi részt levágjuk, a levágott tésztát pedig összetörjük.
  4. Az epret előkészítjük (megmossuk, esetleg kicsumázzuk), majd egy réteget ráteszünk a tésztalapra (kb. 300 g).
  5. A zselatint forró vízben feloldjuk, kihűtjük. A 200 g epret a cukorral együtt pürésítjük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az epres kását, végül a zselatint is. Alaposan elkeverjük. Az így kapott epres krémet rákanalazzuk az eperrel megrakott tésztára, majd megformázzuk a kis kupacot. A kupac tetejére szórjuk rá az összetört tésztát.
  6. Hűtőbe tesszük. Amikor már a krém rendesen megdermedt, felszeleteljük, tálaljuk.
  7. nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Forrás: Z cukrem pudrem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás