TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Epres vakondtúrás süti
Epres vakondtúrás süti
Recept Epres vakondtúrás süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.6.2022

Epres vakondtúrás süti

A vakondtúrás süti környékünkön nagyon népszerű. Mivel itt az eperszezon, adta magát a dolog, hogy jó sok eperrel készítem.

Alapanyagok

Tészta:

150 g
kristálycukor
35 g
kakaó
115 g
rétesliszt
40 g
vaj
6 db
tojás
1 kávéskanál
vanília aroma
2 kávéskanál
sütőpor

Krém:

400 ml
habtejszín
4 evőkanál
porcukor
200 g
eper
2 evőkanál
zselatinpor
1/3 bögre
forró víz

Kell még:

300 g
eper
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a felolvasztott vajat, vanília aromát, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát kikent és liszttel beszórt kör alakú formába töltjük (22 cm átmérőjű), 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, az alját meghagyjuk, a többi részt levágjuk, a levágott tésztát pedig összetörjük.
  4. Az epret előkészítjük (megmossuk, esetleg kicsumázzuk), majd egy réteget ráteszünk a tésztalapra (kb. 300 g).
  5. A zselatint forró vízben feloldjuk, kihűtjük. A 200 g epret a cukorral együtt pürésítjük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az epres kását, végül a zselatint is. Alaposan elkeverjük. Az így kapott epres krémet rákanalazzuk az eperrel megrakott tésztára, majd megformázzuk a kis kupacot. A kupac tetejére szórjuk rá az összetört tésztát.
  6. Hűtőbe tesszük. Amikor már a krém rendesen megdermedt, felszeleteljük, tálaljuk.
  7. nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Forrás: Z cukrem pudrem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása