Eszkimó falatok

Az eszkimó falatok tökéletes kis édes kupacok az ünnep asztalra. Két egyszerű rétegből egy, kakaósból, amit kakaós háztartási keksszel és rummal dobtam fel, valamint egy szinte már klasszikus karácsonyi kókuszosból. Mini kosárkákba, muffin formába, de akár fenyőfa alakú kis sütőformákba is tölthetjük. Én így szeretem, nem kell rá sem csokiöntet, sem bevonat, se porcukor. Csak 15 percre be a sütőbe, és kész.

Hozzáadta:, 8.11.2017
Kategória: Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Eszkimó falatok

Hozzávalók

Kókuszos rész:
3 dbtojásfehérje
200 gkókuszreszelék
2 ev. kanálporcukor
Kakaós rész:
500 gkakaós háztartási keksz
2 ev. kanálporcukor
200 gvaj
3 dbtojássárga
5 ev. kanálkakaó
kevés rum

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a kókuszos alapot: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, alaposan eldolgozzuk.
  2. A kakaós alaphoz a vajat a tojássárgával kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, kézi robotgéppel eldolgozzuk, majd beleszórjuk a kakaót és az apróra tört háztartási kekszet. Rummal ízesítjük.
  3. Előkészítjük a kis sütőformákat, amelyekbe beletöltjük a két alapot. Először a kókuszosat, majd a kakaósat.
  4. 200 fokon 15 percig sütjük. Jó étvágyat!