Eszkimó falatok

Recept Eszkimó falatok
KÜLDÖTT KÉPEK

Az eszkimó falatok tökéletes kis édes kupacok az ünnep asztalra. Két egyszerű rétegből egy, kakaósból, amit kakaós háztartási keksszel és rummal dobtam fel, valamint egy szinte már klasszikus karácsonyi kókuszosból. Mini kosárkákba, muffin formába, de akár fenyőfa alakú kis sütőformákba is tölthetjük. Én így szeretem, nem kell rá sem csokiöntet, sem bevonat, se porcukor. Csak 15 percre be a sütőbe, és kész.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kókuszos rész:

3 dbtojásfehérje
200 gkókuszreszelék
2 ev. kanálporcukor

Kakaós rész:

500 gkakaós háztartási keksz
2 ev. kanálporcukor
200 gvaj
3 dbtojássárga
5 ev. kanálkakaó
kevés rum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a kókuszos alapot: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, alaposan eldolgozzuk.
  2. A kakaós alaphoz a vajat a tojássárgával kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, kézi robotgéppel eldolgozzuk, majd beleszórjuk a kakaót és az apróra tört háztartási kekszet. Rummal ízesítjük.
  3. Előkészítjük a kis sütőformákat, amelyekbe beletöltjük a két alapot. Először a kókuszosat, majd a kakaósat.
  4. 200 fokon 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás