TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Eszkimó süti – karácsonyi finomság
Eszkimó süti – karácsonyi finomság
Recept Eszkimó süti – karácsonyi finomság
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Linzer, krém, forgatás, öntet – lényegében ennyi az elkészítése ennek a finomságnak. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   13.11.2021

Eszkimó süti – karácsonyi finomság

Linzer, krém, forgatás, öntet – lényegében ennyi az elkészítése ennek a finomságnak. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
150 g
vaj
120 g
porcukor
60 g
darált dió
1 db
tojássárga
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
1/2 kv. kanál
fahéj

Öntet:

porcukor
tojássárga

Krém:

150 g
kristálycukor
250 g
vaj
1 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk, legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, a formákat kiszaggatjuk, sütőapapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon aranyszínűre sütjük. Nem kell sokáig sütni, mert sajnos kiszáradhat. Elég, ha csak egy kis színt kap.
  3. Elkészítjük az öntetet – a porcukrot a tojásfehérjével kikeverjük.
  4. A forró formák felét belemártjuk az öntetbe, félretesszük kihűlni.
  5. Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Amikor már sűrű és habos, levesszük, fokozatosan eldolgozzuk a habosra vert vajjal.
  6. A korongokat a krémmel összetapasztjuk, az oldalára is kerül, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása