Eszkimó süti – karácsonyi finomság

Recept Eszkimó süti – karácsonyi finomság
KÜLDÖTT KÉPEK

Linzer, krém, forgatás, öntet – lényegében ennyi az elkészítése ennek a finomságnak. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gbúzafinomliszt
150 gvaj
120 gporcukor
60 gdarált dió
1 dbtojássárga
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanálfahéj

Öntet:

porcukor
tojássárga

Krém:

150 gkristálycukor
250 gvaj
1 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk, legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, a formákat kiszaggatjuk, sütőapapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon aranyszínűre sütjük. Nem kell sokáig sütni, mert sajnos kiszáradhat. Elég, ha csak egy kis színt kap.
  3. Elkészítjük az öntetet – a porcukrot a tojásfehérjével kikeverjük.
  4. A forró formák felét belemártjuk az öntetbe, félretesszük kihűlni.
  5. Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Amikor már sűrű és habos, levesszük, fokozatosan eldolgozzuk a habosra vert vajjal.
  6. A korongokat a krémmel összetapasztjuk, az oldalára is kerül, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás