Étcsokoládés csokicsoda
Az étcsokoládés csokicsoda a csokoládé kedvelőinek biztos ízleni fog. A süteményhez érdemes jó minőségű csokoládét használni, legalább 70%-os kakaótartalommal. Ettől lesz igazán csokoládés és finom! A sütemény elkészítése nem bonyolult, de a krémnél érdemes odafigyelni. A csokoládét a cukorral fel kell olvasztani, majd ezt kell belekeverni a meleg, de nem forró habtejszínbe. Ha túlmelegítjük vagy felforraljuk, a csokikrém nem lesz jó állagú. Szerző: Gastanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
100 gkristálycukor
200 gvaj
100 gétcsokoládé
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
500 mlhabtejszín
200 g étcsokoládé
1 ev. kanálkristálycukor
- A süteményhez 20 x 35 cm-es tepsit használunk, magas oldalfallal. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a felolvasztott vajjal elkevert étcsokoládét. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A tésztát a tepsire tesszük és 180 fokon 20 percig sütjük.
- A csokoládét kockára törjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd miután a csokoládé felolvadt, levesszük a tűzről. A tejszínt felmelegítjük, majd ezután belekeverjük a cukorral elkevert olvasztott csokoládét. Ez a krém kerül a tésztára.
- Ha a krém nem köt meg, az azt jelenti, hogy felforraltuk, és nem csak felmelegítettük!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS