Étcsokoládéval tapasztott mogyorós korongok
Ha egy kis változatosságot szeretnénk vinni a karácsonyi édességek, sütemények repertoárjába, mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a csábítóan finom étcsokoládéval tapasztott mogyorós korongokat. A korongok finom ropogósak, a pirított mogyorótónak köszönhetően az ízviláguk fantasztikus, az étcsokoládés krém pedig felteszi a koronát erre a finomságra. Szinte biztos vagyok abban, hogy nemcsak karácsonykor kerül az asztalra, hanem máskor is meglepem vele a családot.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 10.11.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
250 gpirított földimogyoró (aprított vagy őrölt)
200 gporcukor
35 gkakaó
35 gméz
2 dbtojásfehérje
Tapasztáshoz:
100 gétcsokoládé
70 ghabtejszín
- Egy tálban a mogyorót elkeverjük a cukorral és a kakaóval.
- A tojásfehérjéből habot verünk. A mogyorós keverékhez hozzáadjuk a mézet, majd utolsó lépésben óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
- 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
- A habtejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk fel!), majd beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Oříškové pusinky lepené hořkou čokoládou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orieškové pusinky lepené horkou čokoládou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nussbaiser mit Zartbitterschokolade an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS