Étcsokoládéval tapasztott mogyorós korongok

Ha egy kis változatosságot szeretnénk vinni a karácsonyi édességek, sütemények repertoárjába, mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a csábítóan finom étcsokoládéval tapasztott mogyorós korongokat. A korongok finom ropogósak, a pirított mogyorótónak köszönhetően az ízviláguk fantasztikus, az étcsokoládés krém pedig felteszi a koronát erre a finomságra. Szinte biztos vagyok abban, hogy nemcsak karácsonykor kerül az asztalra, hanem máskor is meglepem vele a családot.

Hozzáadta:, 10.11.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Karácsonyi édességek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Étcsokoládéval tapasztott mogyorós korongok

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gpirított földimogyoró (aprított vagy őrölt)
200 gporcukor
35 gkakaó
35 gméz
2 dbtojásfehérje
Tapasztáshoz:
100 gétcsokoládé
70 ghabtejszín

Elkészítés menete

  1. Egy tálban a mogyorót elkeverjük a cukorral és a kakaóval.
  2. A tojásfehérjéből habot verünk. A mogyorós keverékhez hozzáadjuk a mézet, majd utolsó lépésben óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
  3. Az elkészült mogyorós keveréket habzsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire 2-3 cm átmérőjű korongokat készítünk.
  4. 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  5. A korongokat kihűtjük.
  6. A habtejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk fel!), majd beletörjük a csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
  7. Ezzel a csokiszósszal tapasztjuk össze a mogyorós korongokat. Jó étvágyat!