TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Éva szelet – diós finomság nagymamám konyhájából
Éva szelet – diós finomság nagymamám konyhájából
Recept Éva szelet – diós finomság nagymamám konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a süti tele van dióval. Emlékszem, mamámnál a család közös programja az idény alkalmával a dió törése és a dióbél szárítása volt. Ha jó volt az idény, akkor bőven volt lehetőség ilyen finomságok készítésére.

TopPetra TopPetra    ·   7.6.2023

Éva szelet – diós finomság nagymamám konyhájából

Ez a süti tele van dióval. Emlékszem, mamámnál a család közös programja az idény alkalmával a dió törése és a dióbél szárítása volt. Ha jó volt az idény, akkor bőven volt lehetőség ilyen finomságok készítésére.

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojássárga
100 ml
víz
250 g
porcukor
100 ml
olaj
200 g
búzafiomliszt
1/2 csomag
sütőpor
4 db
tojásfehérje
1 üveg
lekvár

Töltelék:

5 db
tojássárga
230 g
porcukor
150 g
vaj
30 g
kakaó
150 g
darált dió
5 db
tojásfehérje

Tetejére:

ízlés szerint
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztával kezdjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe. A kapott tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  3. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, lekvárral megkenjük.
  4. A töltelékhez a tojássárgát a cukorral és vajjal kikeverjük, a kakaót és diót is beledolgozzuk. Beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a keveréket rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
  5. 20 percre visszatesszük a sütőbe. Miután megsült, olvasztott csokival meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása