Extra csokis csokikenyér

Recept Extra csokis csokikenyér

Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legfinomabb csokis édesség, amit valaha készítettem. Tökéletesen puha, levegős, tele csokoládéval. Az alapja a minőségi étcsokoládé, amit még mandulaliszttel tettem még érdekesebbé, finomabbá. Már a sütés után is fogyaszthatjuk, de pár napot simán eláll. Akár tortaformában is süthetjük, de nekem a kenyérforma vált be.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

125 gétcsokoládé, legalább 60%
100 gvaj
3 dbnagyobb tojás
105 gporcukor
100 gmandulaliszt
35 grétesliszt
1/2 kv. kanálsütőpor
1/4 kv. kanálszódabikarbóna
csipet

Csokiöntet:

100 gétcsokoládé, legalább 50%
80 ghabtejszín

Szükségünk lesz még:

mandulaszirom és aprított dió díszítéshez, szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a sütőformát, én 30x10 cm-eset használtam.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük. Akár 18-20 cm átnérőjű torta sütőformát is használhatunk.
  3. A csokit és vajat gőzfürdő felett vagy mikróban felolvasztjuk. Óvatosan dolgozzunk, nem szabad a csokit odaégetni. Elkeverjük, kihűtjük.
  4. 3 evőkanálnyi porcukrot félreteszünk, a maradékot a tojássárgával habbá verjük.
  5. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkeverjük. A tojásfehérjét a félretett 3 evőkanál porcukorral habbá verjük.
  6. A tojássárgából készült habhoz hozzáadjuk a vajjal eldolgozott csokoládét. Hozzáadjuk a mandulalisztet és a lisztes keveréket is. Ezután kis adagokban beleforgatjuk a tojásfehérjét. A kapott tésztát beletesszük a sütőformába, majd pedig 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  7. A sütit kivesszük a sütőből és a formával együtt kihűtjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, az oldalát óvatosan levágjuk.
  8. Az öntethez a csokoládét kockára törjük, edénybe tesszük, majd ráöntjük a forró tejszínt. Amikor a csoki már feloldódott, pár percig pihentetjük, majd ráöntjük a csokis kenyérre. A tetejét dióval és mandulaszirommal díszítjük.
  9. Ha hűtőbe tesszük, akkor tálalás előtt pár órával érdemes kivenni és szobahőmérsékletűre melegedve tálalni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás