Extra csokis-kekszes szelet sütés nélkül

Ennek a finomságnak mindkét rétege nagyon csokis, ráadásul a tetejére is csokiöntet kerül. Az első réteg a kókuszreszeléknek, a második réteg pedig a darált diónak köszönhetően kap más-más ízesítést. Az első réteget egy ostyalapra tettem rá. Hogy a süti megtartsa alakját, egy magas falú tepsiben állítottam össze a rétegeket. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 8.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Extra csokis-kekszes szelet sütés nélkül

Hozzávalók

1. réteg: (1 bögre = 200 ml)
2 bögrekristálycukor
2 bögrevíz
125 gvaj
200 gkókuszreszelék
100 gcsokoládé
250 gdarált keksz
1 dbostyalap (5 lapos csomagból)
200 gvajas keksz
200 mlnarancslé
2. réteg:
100 gkristálycukor
50 mlvíz
100 gcsokoládé
125 gvaj
200 gdarált dió
Tetejére:
150 gcsokoládé
5 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Az első réteggel kezdjük. A cukrot és a vizet edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét. Amikor már a csokoládés és vaj is feloldódott és elkeveredett, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a darált kekszet. Az ostyalapot tepsibe tesszük a biztonság kedvéért, és erre kanalazzuk rá az első réteget.
  2. A csokis krémet elegyengetjük. Erre kerül rá a narancslébe mártott keksz, egy réteg.
  3. Hozzálátunk a másodok réteghez: a cukrot és a vizet edénybe tesszük, felmelegítjük, majd amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét. Amikor a csoki feloldódott, levesszük a lángról és beledolgozzuk a darált diót.
  4. A krémet rákenjük a tepsiben lévő kekszes alapra.
  5. Csokiöntettel meglocsoljuk (a csokit és olajat gőzfürdő felett felolvasztjuk). Amikor a csokoládé megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.