Extra egyszerű sajtos rudak – 30 perces finomság, akár egy pohár bor mellé

Recept Extra egyszerű sajtos rudak – 30 perces finomság, akár egy pohár bor mellé
KÜLDÖTT KÉPEK

A tészta villámgyorsan elkészül, mégis finom és könnyű vele dolgozni. Amikor kinyújtottuk, nem marad más hátra, mint tojással megkenni és sajttal megszórni, majd végül készre sütni. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
120 gpuha vaj
140 gnatúr krémsajt
250 mltejföl (2 doboz)
3 kv. kanál
1 dbtojás
1 csomagsütőpor

Szükségünk lesz még:

1 dbtojássárga
Reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A ropogós sajtos rudak tejfölös tésztából készülnek. A sajton kívül minden hozzávalót elkeverünk, majd amikor elkészült, már csak a bort kell felbontani.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, puha vajat, tejfölt, natúr krémsajtot, tojást, sót, sütőport tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk. Kb. 1-1.5 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A tésztát megkenjük a felvert tojássárgával és megszórjuk a sajttal – a mennyiség ízlés dolga, én kb. 80 g sajtot reszeltem le, de lehet több is. A sajt helyett magokat is használhatunk.
  4. A tésztát derelyevágó vagy éles kés segítségével rudakra vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Közben figyeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás