TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Extra egyszerű sajtos rudak – 30 perces finomság, akár egy pohár bor mellé
Extra egyszerű sajtos rudak – 30 perces finomság, akár egy pohár bor mellé
Recept Extra egyszerű sajtos rudak – 30 perces finomság, akár egy pohár bor mellé
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.12.2020

Extra egyszerű sajtos rudak – 30 perces finomság, akár egy pohár bor mellé

A tészta villámgyorsan elkészül, mégis finom és könnyű vele dolgozni. Amikor kinyújtottuk, nem marad más hátra, mint tojással megkenni és sajttal megszórni, majd végül készre sütni. Szerző: Mineralka

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
120 g
puha vaj
140 g
natúr krémsajt
250 ml
tejföl (2 doboz)
3 kv. kanál
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz még:

1 db
tojássárga
Reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A ropogós sajtos rudak tejfölös tésztából készülnek. A sajton kívül minden hozzávalót elkeverünk, majd amikor elkészült, már csak a bort kell felbontani.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, puha vajat, tejfölt, natúr krémsajtot, tojást, sót, sütőport tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk. Kb. 1-1.5 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A tésztát megkenjük a felvert tojássárgával és megszórjuk a sajttal – a mennyiség ízlés dolga, én kb. 80 g sajtot reszeltem le, de lehet több is. A sajt helyett magokat is használhatunk.
  4. A tésztát derelyevágó vagy éles kés segítségével rudakra vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása