TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Extra gyors és ízletes recept tökéletes pudingos krémeshez
Extra gyors és ízletes recept tökéletes pudingos krémeshez
Extra gyors és ízletes recept tökéletes pudingos krémeshez
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.4.2023

Extra gyors és ízletes recept tökéletes pudingos krémeshez

Sajnos eredeti krémest nem lehet gyorsan elkészíteni, de azért léteznek olyan trükkök, amikkel ezen a folyamaton jócskán lehet gyorsítani. Szerző: Milka

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok

Alap:

1 db
leveles tészta
24 db
BeBe keksz vagy háztartási keksz

Krém:

1,5 l
tej
3 csomag
vanília ízá pudingpor
2 evőkanál
búzafinomliszt
200 g
kristálycukor
3 csomag
vanília ízű pudingpor
6 db
tojás
50 g
kristálycukor tojáshabhoz
250 g
vaj

Kell még:

500 ml
habtejszín
2 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A mélyebb sütőtál alját egy réteg keksszel kirakjuk. A pudingport, lisztet, tojássárgát 2 dl tejben elkeverjük. A maradék tejet a cukorral és vaníliacukorral elkezdjük főzni, majd belekeverjük a pudingos tejet. Sűrű pudingot főzünk. Levesszük a lángról, majd a még forró pudingba beledolgozzuk a vajat. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd ezt is beledolgozzuk a forró pudingba. Pár percig hűtjük, majd ráöntjük a kekszes rétegre. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük.
  2. A leveles tésztát 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. A még nyers tésztát kihajtjuk, papírral együtt egy tepsi hátlapjára tesszük, négyzetekre vágjuk, így tesszük a sütőbe.
  3. A habtejszínt a cukorral felverjük, majd rákenjük a tojássárgás-pudingos krémre.
  4. A tejszínhabra tesszük rá a tésztalapokat, porcukorral megszórjuk. A sütit még pihentetni kell, hogy a tésztalap kicsit megpuhuljon.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása