TopReceptek.hu Péksütemények Extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Akár kenyér helyett!
Extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Akár kenyér helyett!
Recept Extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Akár kenyér helyett!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.7.2018

Extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Akár kenyér helyett!

A legutóbbi grillezés egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát ez az extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Előnye, hogy a tészta pillanatok alatt elkészül, a sütéshez nem kell zsiradék sem, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! A füstölt reszelt sajt pompásan kiegészíti a kenyérlepényt, amit a fokhagymás olajjal tehetünk még finomabbá. Ebből a lepénykéből egy darab sosem elég! Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
50 ml
napraforgóolaj
100 ml
hideg víz
1 kv. kanál
1 kv. kanál
sütőpor
200 g
reszelt sajt (füstölt)
zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk.
  2. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.
  3. A korongokat reszelt sajttal megszórjuk, becsomagoljuk, majd még egyszer kinyújtjuk.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük.
  5. A fokhagymás olajhoz a zúzott fokhagymát elkeverjük az olajjal.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása