Extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Akár kenyér helyett!

A legutóbbi grillezés egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát ez az extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Előnye, hogy a tészta pillanatok alatt elkészül, a sütéshez nem kell zsiradék sem, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! A füstölt reszelt sajt pompásan kiegészíti a kenyérlepényt, amit a fokhagymás olajjal tehetünk még finomabbá. Ebből a lepénykéből egy darab sosem elég! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 1.7.2018
Kategória: Péksütemények
Extra gyors sajtos-fokhagymás kenyérlepény. Akár kenyér helyett!

Hozzávalók

300 gbúzafinomliszt
50 mlnapraforgóolaj
100 mlhideg víz
1 kv. kanál
1 kv. kanálsütőpor
200 greszelt sajt (füstölt)
zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük az napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk.
  2. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.
  3. A korongokat reszelt sajttal megszórjuk, becsomagoljuk, majd még egyszer kinyújtjuk.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük.
  5. A fokhagymás olajhoz a zúzott fokhagymát elkeverjük az olajjal.