TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Extra gyors, sajttal töltött kenyérlepény
Extra gyors, sajttal töltött kenyérlepény
Recept Extra gyors, sajttal töltött kenyérlepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.4.2020

Extra gyors, sajttal töltött kenyérlepény

Ezzel mindig le tudom venni a családot a lábáról. Szerencsére az elkészítése nem sok idő. A tészta pár alapanyagát tészta állagúra gyúrom, és már csak az marad hátra, hogy beledolgozzam a reszelt sajtot és készre süssem a kenyérlepényt. A tetejét már csak fokhagymás-zöldfűszeres olajjal kell megkenni, de férjem például fokhagymás tejföllel fogyasztja. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
finomliszt
50 ml
olaj
100 ml
hidegvíz
1 kv. kanál
1 kv. kanál
sütőpor
200 g
füstölt sajt
zúzott fokhagyma, olaj, friss zöldfűszer
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a hideg vizet és tésztává gyúrjuk. A kapott tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, majd megformázzuk belőle a serpenyő méretű lepénykéket.
  2. A kis lepénykék közepére tesszük a reszelt sajtot. Becsomagoljuk a tésztába, cipót formázunk.
  3. A cipót ismét kinyújtjuk, majd forró, száraz serpenyőben mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. Miután megsült, a tetejét megkenjük a zúzott fokhagymával és aprított zöldfészerrel elkevert olajjal.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása