Extra gyors, sajttal töltött kenyérlepény

Ezzel mindig le tudom venni a családot a lábáról. Szerencsére az elkészítése nem sok idő. A tészta pár alapanyagát tészta állagúra gyúrom, és már csak az marad hátra, hogy beledolgozzam a reszelt sajtot és készre süssem a kenyérlepényt. A tetejét már csak fokhagymás-zöldfűszeres olajjal kell megkenni, de férjem például fokhagymás tejföllel fogyasztja. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 20.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Péksütemények, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Extra gyors, sajttal töltött kenyérlepény

Hozzávalók

300 gfinomliszt
50 mlolaj
100 mlhidegvíz
1 kv. kanál
1 kv. kanálsütőpor
200 gfüstölt sajt
zúzott fokhagyma, olaj, friss zöldfűszer

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a hideg vizet és tésztává gyúrjuk. A kapott tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, majd megformázzuk belőle a serpenyő méretű lepénykéket.
  2. A kis lepénykék közepére tesszük a reszelt sajtot. Becsomagoljuk a tésztába, cipót formázunk.
  3. A cipót ismét kinyújtjuk, majd forró, száraz serpenyőben mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. Miután megsült, a tetejét megkenjük a zúzott fokhagymával és aprított zöldfészerrel elkevert olajjal.