Extra kakaós muffin liszt nélkül

Recept Extra kakaós muffin liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A csokiimádók is odalesznek ezért a receptért, ráadásul a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Természetesen a vajat is laktózmentesre cseréltem. Próbálok egészséges ételeket készíteni, ezért, ha van rá mód, minőségi alapanyagokat használok. Előnyben részesítem a házi tojást és a foszfátmentes sütőport, ha pedig tehetem, akkor a búzalisztet rizslisztre, mandulalisztre vagy kókuszlisztre cserélem. Szerző: Pepe szakács

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

170 gétcsokoládé (77%)
15 gminőségi, keserű kakaópor
70 g erdei méz
25 gnádcukor
120 glaktózmentes vaj
65 grizsliszt
3 gfoszfátmentes sütőpor
3 dbházi tojás
1 kv. kanálőrölt fahéj
2 ev. kanálaprított dió szóráshoz
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A muffinhoz szilikon formát használtam, ami 6 db muffin elkészítésére volt elég: 7 cm átmérőjű, 3.5 cm magas kis formák. Ajándékba kaptam, így kaptam az alkalmon és kipróbáltam.
  2. A vajat és csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  3. Amikor a vaj és csokoládé már elkeveredett, hozzáadjuk a kakaót, a mézet, a cukrot, a fahéjat (nem egyszerre, hanem fokozatosan, és szépen elkeverjük), utolsó lépésben pedig beledolgozzuk a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet.
  4. A sütőformát vajjal kikenjük, majd belekanalazzuk a csokis-kakaós tésztát. A tetejére rászórhatjuk az aprított diót.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Figyeljük, akkor készült el, amikor a muffin már kezd „kifolyni” a formából.

Forrás: Kuchár Pepe

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás