Extra krémes Nutellás szelet

Ha egy habkönnyű és csábító édességre vágysz, akkor ezt az extra krémes Nutellás szeletet neked találták ki. A tészta a rengeteg tojásfehérjének köszönhetően habkönnyű, a diónak köszönhetően ropogós, a Nutella egyszerűen ellenállhatatlan, a krém tényleg nagyon krémes és finom, az „i”-re a pontot pedig a verhetetlen tejszínhab teszi fel. Ha szeretnénk még fokozni az élvezeteket, akkor reszelt csokoládéval díszíthetjük, és friss gyümölccsel tálalhatjuk, de ezek nélkül is mennyei. A család egyszerűen imádja.

Hozzáadta:, 12.12.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Extra krémes Nutellás szelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
100 gdió
200 gNutella
háztartási keksz
Tészta:
7 dbtojás fehérje
150 gporcukor
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálrétesliszt
50 gdarált dió
1/2 csomagsütőpor
Krém:
7 dbtojás sárgája
7 ev. kanálcukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
700 mltej
200 gvaj
Befejezéshez:
250 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a durvára vágott diót és 15 percig 150 fokon sütjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát ráöntjük a sült dióra, majd aranyszínűre sütjük.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, majd átfordítjuk – a diós rész kerül felfelé. Még melegében bőven megkenjük Nutellával, majd erre kerül egy réteg háztartási keksz.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, beleszórjuk a pudingport, majd felöntjük 200 ml tejjel és csomómentesre keverjük. A 500 ml tejet feltesszük főni. Miután felforrt, hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrű krémet főzünk. Ezután kicsit kihűtjük, hozzákeverjük a vajat – addig keverjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Ez a krém lesz a sütemény következő rétege.
  5. A sütemény legfelső rétege a kemény habbá vert tejszínhab. A süteményt pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!