TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Extra krémes Nutellás szelet
Extra krémes Nutellás szelet
Recept Extra krémes Nutellás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha egy habkönnyű és csábító édességre vágysz, akkor ezt az extra krémes Nutellás szeletet neked találták ki. A tészta a rengeteg tojásfehérjének köszönhetően habkönnyű, a diónak köszönhetően ropogós, a Nutella egyszerűen ellenállhatatlan, a krém tényleg nagyon krémes és finom, az „i”-re a pontot pedig a verhetetlen tejszínhab teszi fel. Ha szeretnénk még fokozni az élvezeteket, akkor reszelt csokoládéval díszíthetjük, és friss gyümölccsel tálalhatjuk, de ezek nélkül is mennyei. A család egyszerűen imádja.

Viki78    ·   12.12.2016

Extra krémes Nutellás szelet

Ha egy habkönnyű és csábító édességre vágysz, akkor ezt az extra krémes Nutellás szeletet neked találták ki. A tészta a rengeteg tojásfehérjének köszönhetően habkönnyű, a diónak köszönhetően ropogós, a Nutella egyszerűen ellenállhatatlan, a krém tényleg nagyon krémes és finom, az „i”-re a pontot pedig a verhetetlen tejszínhab teszi fel. Ha szeretnénk még fokozni az élvezeteket, akkor reszelt csokoládéval díszíthetjük, és friss gyümölccsel tálalhatjuk, de ezek nélkül is mennyei. A család egyszerűen imádja.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

100 g
dió
200 g
Nutella
háztartási keksz

Tészta:

7 db
tojás fehérje
150 g
porcukor
1 ev. kanál
citromlé
2 ev. kanál
rétesliszt
50 g
darált dió
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

7 db
tojás sárgája
7 ev. kanál
cukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
700 ml
tej
200 g
vaj

Befejezéshez:

250 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a durvára vágott diót és 15 percig 150 fokon sütjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát ráöntjük a sült dióra, majd aranyszínűre sütjük.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, majd átfordítjuk – a diós rész kerül felfelé. Még melegében bőven megkenjük Nutellával, majd erre kerül egy réteg háztartási keksz.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, beleszórjuk a pudingport, majd felöntjük 200 ml tejjel és csomómentesre keverjük. A 500 ml tejet feltesszük főni. Miután felforrt, hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrű krémet főzünk. Ezután kicsit kihűtjük, hozzákeverjük a vajat – addig keverjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Ez a krém lesz a sütemény következő rétege.
  5. A sütemény legfelső rétege a kemény habbá vert tejszínhab. A süteményt pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása