TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Extra krémes szelet eperpürével
Extra krémes szelet eperpürével
Recept Extra krémes szelet eperpürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető! A krémes édesség leveles tésztába van csomagolva, egy finom réteg epres pürével. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   19.6.2021

Extra krémes szelet eperpürével

Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető! A krémes édesség leveles tésztába van csomagolva, egy finom réteg epres pürével. Szerző: Triniti

Alapanyagok
2 csomag
leveles tészta (kb. 500 g)
500 g
natúr krémsajt
300 ml
habtejszín
100 g
porcukor
1 csomag
zselatinpor

Epres püré:

500 g
eper
100 g
kristálycukor
1 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a 20x030 cm-es tepsit, felfordítjuk. A leveles tésztát kicsomagoljuk, kihajtogatjuk, villával kibökdössük, rátesszük a tepsi hátára és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  2. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, cukorral együtt elkezdjük főzni. Amikor már megpuhult, kihűtjük. A zselatint a csomagolásom szereplő útmutató szerint beáztatjuk, majd hozzáadjuk az epres keverékhez.
  3. A natúr sajtot a cukorral és habbá vert habtejszínnel elkeverjük. A zselatint előkészítjük, ezt is beledolgozzuk.
  4. A kapott krémmel megkenjük az egyik leveles tésztát. A krémbe kis mélyedéseket is nyomunk, majd rávisszük az epres pürét.
  5. Lefedjük a másik tésztalappal, hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása