Extra krémes szelet eperpürével

Recept Extra krémes szelet eperpürével

Hozzáadta: TopPetra, 19.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető! A krémes édesség leveles tésztába van csomagolva, egy finom réteg epres pürével. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 19.6.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

2 csomagleveles tészta (kb. 500 g)
500 gnatúr krémsajt
300 mlhabtejszín
100 gporcukor
1 csomagzselatinpor

Epres püré:

500 geper
100 gkristálycukor
1 csomagzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 20x030 cm-es tepsit, felfordítjuk. A leveles tésztát kicsomagoljuk, kihajtogatjuk, villával kibökdössük, rátesszük a tepsi hátára és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  2. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, cukorral együtt elkezdjük főzni. Amikor már megpuhult, kihűtjük. A zselatint a csomagolásom szereplő útmutató szerint beáztatjuk, majd hozzáadjuk az epres keverékhez.
  3. A natúr sajtot a cukorral és habbá vert habtejszínnel elkeverjük. A zselatint előkészítjük, ezt is beledolgozzuk.
  4. A kapott krémmel megkenjük az egyik leveles tésztát. A krémbe kis mélyedéseket is nyomunk, majd rávisszük az epres pürét.
  5. Lefedjük a másik tésztalappal, hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás