TopReceptek.hu Torták Édes torták Extra lágy mandulás tortalap csokidarabokkal. Levegős, ízletes, ráadásul egyben marad, nem esik szét.
Extra lágy mandulás tortalap csokidarabokkal. Levegős, ízletes, ráadásul egyben marad, nem esik szét.
Recept Extra lágy mandulás tortalap csokidarabokkal. Levegős, ízletes, ráadásul egyben marad, nem esik szét.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.4.2023

Extra lágy mandulás tortalap csokidarabokkal. Levegős, ízletes, ráadásul egyben marad, nem esik szét.

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb tortalap. Ez persze szubjektív vélemény, de nálam ez a nyerő. A klasszikus liszthez mandulalisztet is adtam – ha nincs, akkor a ledarált mandula is tökéletesen használható. Szerző: Karambola

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
4 evőkanál
búzafinomliszt
4 evőkanál
kristálycukor
2 evőkanál
mandulaliszt
egy marék
csokipehely (vagy reszelt csokoládé)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Amikor már a hab kemény, beledolgozzuk egyenként a tojássárgát. Mindegyik tojássárga után jó alaposan eldolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a mandulaliszttel elkevert lisztet, végül a csokit is a tésztába keverjük.
  3. Kör alakú, sütőpapírral kibélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
  4. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása