Extra szaftos húsgombócok

Az extra szaftos húsgombócok egyik nagy előnye, hogy számtalan módon, ízesítéssel és töltelékkel készülhetnek, így a családot mindig más-más finomsággal tudjuk meglepni. Én most pulyka és csirke keverékét használtam, az ízesített húsos masszát pedig sajttal töltöttem. Hogy a húsgombóc jó szaftos maradjon, olaj és vaj keverékén minden oldalán megpirítottam, majd a tetejére egy szelet paradicsomot, majonézt és reszelt sajtot tettem, végül sütőben készre megsütöttem.

Hozzáadta:, 8.6.2017
Kategória: Főételek
Recept Extra szaftos húsgombócok

Hozzávalók

1 kgcsirke- vagy pulykamell
2 dbtojás
1 szeletkenyér
2 ev. kanálmajonéz
120 mltej
ízlés szerint só és bors
250 gsajt
50 gvaj
2 dbparadicsom
olaj és vaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A csirke- vagy pulykamellet megtisztítjuk és finomra daráljuk. Ha a család a zsírosabb húst szereti, a hús fele lehet akár csirke- vagy pulykacomb is.
  2. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot (vagy akár más fűszert is).
  3. Egy vastagabb szelet kenyeret darabokra tépkedünk, tálkába tesszük, ráöntjük a tejet és hagyjuk, hogy megszívja magát. Miután a kenyér már megszívta magát s megpuhult, a felesleges tejet kinyomkodjuk, a tejes kenyeret pedig hozzáadjuk a darált húshoz.
  4. A húsos masszát majonézzel dúsítjuk, majd alaposan elkeverjük.
  5. A húsból kisebb darabot veszünk ki, korongot formálunk belőle, a közepébe ízlés szerinti sajtot teszünk (akár 2 fajtát), majd a sajtot becsomagoljuk a húsba.
  6. A gombócokat mindkét oldalát kevés olajon (amihez egy kis vajat is adunk) megpirítjuk. Ezt követően vajjal kikent tepsire tesszük, tetejükre vékony szelet paradicsomot teszünk, sajtot reszelünk rá és az egészet még akár majonézzel is megkenhetjük.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

 

Forrás: Vk