TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Ez nemcsak egy egyszer karfiolos étel! Ez egy különleges, eredeti, ellenállhatatlan paradicsomos karfiol.
Ez nemcsak egy egyszer karfiolos étel! Ez egy különleges, eredeti, ellenállhatatlan paradicsomos karfiol.
Recept Ez nemcsak egy egyszer karfiolos étel! Ez egy különleges, eredeti, ellenállhatatlan paradicsomos karfiol.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.5.2023

Ez nemcsak egy egyszer karfiolos étel! Ez egy különleges, eredeti, ellenállhatatlan paradicsomos karfiol.

A csőben sült karfiol régi kedvenc, de azért nem árt néha újítani a recepten. Aztán jött ez a zseniális ötlet.

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
karfiol
150 ml
tejföl
140 g
paradicsompüré
400 g
darabolt paradicsom (konzerv)
2 kávéskanál
paradicsomos pesto (szárított paradicsomból)
4 db
tojás
2 db
fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
bazsalikom
125 g
mozzarella
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt puhára főzzük, sütőtálba tesszük. Ízlés szerint villával kisebbre törhetjük. A lényeg, hogy a tepsialján egy rétegben legyen a főtt karfiol.
  2. A tejfölt, paradicsompürét, pestot, darabolt paradicsomot, sót, bazsalikomot, zúzott fokhagymát és tojást elkeverjük, ráöntjük a karfiolra.
  3. Reszelt mozzarella sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása