Fahéjas almaszelet

Recept Fahéjas almaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ebben a sütiben számtalan finomság van! Az almás finomsághoz citromos cukrot használtam. Ha nincs, akkor vaníliacukorral is tökéletes, esetleg kevés reszelt citromhéjjal. Szerző: Szimona

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gfinomiszt
200 gvaj
8 ev. kanáltej
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor

Töltelék:

750 ghámozott alma
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagcitromos cukor
kevésreszelt citromhéj
200 gporcukor
Ízlés szerintőrölt fahéj
Ízlés szerint darált dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúvá dolgozzuk. A kapott tésztát két részre osztjuk, majd mindkét tésztaadagot kinyújtjuk.
  2. A töltelékhez az almát kockára vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a pudingport, a citromos cukrot, a citrom reszelt héját és a porcukrot is. Alaposan elkeverjük.
  3. Az első tésztalapot kivajazott tepsire tesszük. Rákenjük az almás réteget, fahéjjal megszórjuk. Ízlés szerint akár darált diót is szórhatunk rá, ízlés dolga.
  4. Lefedjük a másik tésztalappal.
  5. A felső tésztalapot villával kibökdössük, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás