TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Fahéjas almaszelet
Fahéjas almaszelet
Recept Fahéjas almaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ebben a sütiben számtalan finomság van! Az almás finomsághoz citromos cukrot használtam. Ha nincs, akkor vaníliacukorral is tökéletes, esetleg kevés reszelt citromhéjjal. Szerző: Szimona

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Fahéjas almaszelet

Ebben a sütiben számtalan finomság van! Az almás finomsághoz citromos cukrot használtam. Ha nincs, akkor vaníliacukorral is tökéletes, esetleg kevés reszelt citromhéjjal. Szerző: Szimona

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
finomiszt
200 g
vaj
8 ev. kanál
tej
1 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

750 g
hámozott alma
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
citromos cukor
kevés
reszelt citromhéj
200 g
porcukor
Ízlés szerint
őrölt fahéj
Ízlés szerint darált dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tészta állagúvá dolgozzuk. A kapott tésztát két részre osztjuk, majd mindkét tésztaadagot kinyújtjuk.
  2. A töltelékhez az almát kockára vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a pudingport, a citromos cukrot, a citrom reszelt héját és a porcukrot is. Alaposan elkeverjük.
  3. Az első tésztalapot kivajazott tepsire tesszük. Rákenjük az almás réteget, fahéjjal megszórjuk. Ízlés szerint akár darált diót is szórhatunk rá, ízlés dolga.
  4. Lefedjük a másik tésztalappal.
  5. A felső tésztalapot villával kibökdössük, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása