Fahéjas almaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Ebben a sütiben számtalan finomság van! Az almás finomsághoz citromos cukrot használtam. Ha nincs, akkor vaníliacukorral is tökéletes, esetleg kevés reszelt citromhéjjal. Szerző: Szimona
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gfinomiszt
200 gvaj
8 ev. kanáltej
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
Töltelék:
750 ghámozott alma
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagcitromos cukor
kevésreszelt citromhéj
200 gporcukor
Ízlés szerintőrölt fahéj
Ízlés szerint darált dió
- A tészta hozzávalóit tészta állagúvá dolgozzuk. A kapott tésztát két részre osztjuk, majd mindkét tésztaadagot kinyújtjuk.
- A töltelékhez az almát kockára vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a pudingport, a citromos cukrot, a citrom reszelt héját és a porcukrot is. Alaposan elkeverjük.
- Az első tésztalapot kivajazott tepsire tesszük. Rákenjük az almás réteget, fahéjjal megszórjuk. Ízlés szerint akár darált diót is szórhatunk rá, ízlés dolga.
- Lefedjük a másik tésztalappal.
- A felső tésztalapot villával kibökdössük, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečné řezy s vůni skořice.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS