TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Fahéjas csiga mascarpone krémmel
Fahéjas csiga mascarpone krémmel
Recept Fahéjas csiga mascarpone krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A fahéjas csiga mascarpone krémmel a kelt tészták királynője. Szerintem ez lenne az ideális reggeli, az egyetlen baj vele, hogy nem tudok korán felkelni és elkészíteni ezt a finomságot. Szerencsére hévégéken gyakran ráveszem magam a sütésre, így a család sem marad le ezekről a pompás csigákról. A tészta puha és lágy (legalább másfél órát érdemes keleszteni, a megformált csigákat pedig minimun fél órát), a mascarpone krém pedig egyszerűen zseniális! Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   4.2.2018

Fahéjas csiga mascarpone krémmel

A fahéjas csiga mascarpone krémmel a kelt tészták királynője. Szerintem ez lenne az ideális reggeli, az egyetlen baj vele, hogy nem tudok korán felkelni és elkészíteni ezt a finomságot. Szerencsére hévégéken gyakran ráveszem magam a sütésre, így a család sem marad le ezekről a pompás csigákról. A tészta puha és lágy (legalább másfél órát érdemes keleszteni, a megformált csigákat pedig minimun fél órát), a mascarpone krém pedig egyszerűen zseniális! Szerző: Mineralka

200 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

1 bögre
langyos tej
1 db
tojás
1/3 bögre
olvasztott vaj
3 ev. kanál
víz
1 kv. kanál
vaníliaaroma
1 kv. kanál
kristálycukor
3 és 1/3 bögre
rétesliszt
3/4 kv. kanál
3 ev. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
szárított élesztő

Töltelék:

1 bögre
nádcukor
4 kv. kanál
őrölt fahéj
3 ev. kanál
puha vaj

Öntet:

3/4 bögre
porcukor
1/2 kv. kanál
vaníliaadoma
4 kv. kanál
tej
2 ev. kanál
mascarpone
Recept elkészítése
Nyomtatás
200 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Tészta:
    ½ bögre tejhez hozzáadjuk az 1 kávéskanál kristálycukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, míg felfut. A maradék langyos tejhez hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a vaníliaaromát, a vizet, a felvert tojást, a sóval és cukorral elkevert lisztet, majd beleöntjük a kovászt. Tészta állagúva dolgozzuk, kendővel lefedjük, majd meleg helyen legalább egy órát kelesztjük. Én negyven fokon kelesztettem másfél órát.
  2. A megkelt tésztát 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Töltelék:
    A vajat a cukorral és a fahéjjal habosra verjük, majd megkenjük vele a tésztát.
  4. Az így elkészített tésztát felcsavarjuk, 3 cm vastag csíkokra vágjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre tesszük rá a csigákat, sütőpapírral lefedjük, majd 40 percig pihentetjük. Miután a csigák megkeltek, 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük őket. Amíg a csigák sülnek, nekiláthatunk az öntet elkészítéséhez.
  5. Öntet:
    A mascarpone sajtot a cukorral, tejjel és vaníliaaromával kikeverjük. Miután a csigák megsültek, megkenjük őket a krémmel, alufóliával pedig pár percre lefedjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása