Fahéjas csigák karamellás mártásban
A finom fahéjas csigák karamellás mártásban egy új dimenzióba varázsolják az ízlelőbimbókat. Készíteni is élvezet, imádom, ahogy a frissen sült fahéjas csiga illata bejárja a konyhát. Édes ínyencség, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ha nem szeretnénk a mártással bajlódni, a karamellizált sűrített tej is kiváló alternatíva.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 grétesliszt
125 mltej
15 gfriss élesztő
1 dbtojás
2 ev. kanálvaj
½ kv. kanálsó
40 gvaj
2 kv. kanálfahéj
40 gbarnacukor
50 gkristálycukor
200 mlhabtejszín
100 gdió (kesu, pekándió)
- Elkészítjük a karamellszószt. Ehhez egy edénybe szórjuk a cukrot (50 g) és karamellizáljuk. Miután a cukor már karamellizált, hozzáöntjük a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük a karamellt a habtejszínnel.
- Az így elkészített karamellszósszal meglocsoljuk a fahéjas csigákat, majd a süteményt megszórjuk az apróra vágott dióval. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Skořicoví šneci v karamelové omáčce.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zimtschnecken mit Karamellsoße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS