Fahéjas falatok

Kis türelemmel aránylag egyszerűen el tudjuk készíteni a fahéjas falatokat. A lágy, túrós tésztát először négy részre osztjuk, mindegyikből hosszú hengert formázunk, a hengereket felszeleteljük, majd az egyes kis tésztaadagokat kör alakúra nyújtjuk és kétszer félbe hajtjuk. A végén már csak cukor és fahéj keverékébe forgatjuk, készre sütjük. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 30.11.-0001
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fahéjas falatok

Hozzávalók

250 gpuha vaj
1/4kv. kanál só
1 kv. kanálsütőpor
480 gbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
2 kv. kanálőrölt fahéj

Elkészítés menete

  1. A lisztből, sóból, sütőporból, túróból és vajból sima állagú tésztát dolgozunk.
  2. A tésztát négy részre osztjuk, a kis tésztaadagokat „kígyó” alakúra nyújtjuk, majd mindegyik kígyót 16-16 darabra vágjuk. Így összesen 64 kis tésztaadagot kapunk, ami nagyjából két tepsire elég.
  3. A kis tésztaadagból golyókat formázunk, a golyókat kör alakúra nyújtjuk, félbe hajtjuk, ismét félbe, így kapjuk meg ezeket a helyes kis réteges háromszög alakzatokat. A kapott kis réteges adagokat cukor és fahéj keverékébe forgatjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.