Fahéjas fátyol kalács – édes esti nassoláshoz

Hozzáadta: TopPetra, 21.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Azt kell mondjam, ez az egyik legfinomabb és legjobb, foszlós, puha, édes, ízes kalács, amit valaha ettem. Igaz, nem a leggyorsabb az elkészítése, de abban biztos vagyok, hogy megéri a fáradozást! Túl sok hozzávaló nem kell, és talán az egyszerűségében rejlik a zsenialitása. A vaj és fahéjas cukor ennél a kelt tésztánál csodára képes! Ha valaki retteg az édestől, akkor bátran elkészítheti sós változatban is: pl. fűszeres vajjal és fokhagymával. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 grétesliszt
1 csomagélesztőpor
250 mltej
50 gvaj
2 ev. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanálsó
2 dbtojás
4 dbfahéjas cukor
50 gvaj (tészta megkenéséhez és a forma kikenéséhez)
1 dbtojássárga (megkenéshez)
- Lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, félbe vágjuk. Az egyiket 0,5 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felolvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral. A tésztát négy azonos szélességű csíkra vágjuk, majd a négy részt egymásra pakoljuk (a vajjal megkent és fahéjjal megszórt fele mindig felfelé nézzen). Az így előkészített rakott fahéjas tésztát azonos méretűre vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy az egyes adagok szélessége kb. a sütőforma magasságának 2/3 legyen. Ha a sütőforma 12 cm magas, akkor a tészta szélessége pl. 8 cm.
- A sütőformát kivajazzuk, majd ebbe pakoljuk bele a tésztaadagokat egészen addig, amíg teljesen meg nem telik a tésztával. Lefedjük és további egy órát kelesztjük.
- Ugyanígy járunk el a másik tésztaadaggal is.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Skořicový trhanec v hranaté formě - luxusní porkm namísto pizzy k večernímu filmu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zupfbrot mit Zimt – der perfekte Pizzaersatz für einen Filmabend an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS