Fahéjas „gomolyag”

Recept Fahéjas „gomolyag”
KÜLDÖTT KÉPEK

A gyerekek nagyon odavoltak a fahéjas „gomolyagért”! A süteménynek az elkészítése sem a megszokott, ugyanis a masszív tésztát egész egyszerűen krumplinyomón nyomtam át, hogy megkapjam ezeket a helyes kis kukacokat. Az így elkészített tésztából pedig már csak a „gombolyagokat” kellett megformázni. A végeredmény pedig tökéletes! Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gfinomliszt
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 gmargarin
1 dbtojás
1 kv. kanálőrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat tálba tesszük és masszív tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk több órán át pihentetjük, akár egy éjszakán át.
  2. A tésztát kis adagokban krumplinyómóba tesszük, ezzel készítjük el a „gilisztákat”.
  3. A kapott „gilisztákból” kis kupacokat formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amíg még forró, a tetejét színes cukorral megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás