Fahéjas „gomolyag”

A gyerekek nagyon odavoltak a fahéjas „gomolyagért”! A süteménynek az elkészítése sem a megszokott, ugyanis a masszív tésztát egész egyszerűen krumplinyomón nyomtam át, hogy megkapjam ezeket a helyes kis kukacokat. Az így elkészített tésztából pedig már csak a „gombolyagokat” kellett megformázni. A végeredmény pedig tökéletes! Szerző: Petra H.

Hozzáadta:, 3.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fahéjas „gomolyag”

Hozzávalók

250 gfinomliszt
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 gmargarin
1 dbtojás
1 kv. kanálőrölt fahéj

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat tálba tesszük és masszív tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk több órán át pihentetjük, akár egy éjszakán át.
  2. A tésztát kis adagokban krumplinyómóba tesszük, ezzel készítjük el a „gilisztákat”.
  3. A kapott „gilisztákból” kis kupacokat formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amíg még forró, a tetejét színes cukorral megszórhatjuk.