Fahéjas „gomolyag”

Hozzáadta: TopPetra, 3.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A gyerekek nagyon odavoltak a fahéjas „gomolyagért”! A süteménynek az elkészítése sem a megszokott, ugyanis a masszív tésztát egész egyszerűen krumplinyomón nyomtam át, hogy megkapjam ezeket a helyes kis kukacokat. Az így elkészített tésztából pedig már csak a „gombolyagokat” kellett megformázni. A végeredmény pedig tökéletes! Szerző: Petra H.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 gfinomliszt
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 gmargarin
1 dbtojás
1 kv. kanálőrölt fahéj
- A hozzávalókat tálba tesszük és masszív tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk több órán át pihentetjük, akár egy éjszakán át.
- A tésztát kis adagokban krumplinyómóba tesszük, ezzel készítjük el a „gilisztákat”.
- A kapott „gilisztákból” kis kupacokat formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amíg még forró, a tetejét színes cukorral megszórhatjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS