TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Fahéjas-habos almatorta sütés nélkül
Fahéjas-habos almatorta sütés nélkül
Recept Fahéjas-habos almatorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha az éléskamrában akad kb. fél kiló alma, akkor a legjobb, ami vele történhet, ha elkészítjük a fahéjas-habos almatortát. Ráadásul még sütni sem kell. Az alapját piskóta és almás puding alkotja. Annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy az almát almalében főztem puhára. Nekem ez kellően édes volt, így még extra cukrot sem kellett hozzáadnom. A befejezéshez tejfölös-tejszínhabos krémet használtam, amit még fahéjas cukorral is gazdagítottam. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   27.11.2019

Fahéjas-habos almatorta sütés nélkül

Ha az éléskamrában akad kb. fél kiló alma, akkor a legjobb, ami vele történhet, ha elkészítjük a fahéjas-habos almatortát. Ráadásul még sütni sem kell. Az alapját piskóta és almás puding alkotja. Annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy az almát almalében főztem puhára. Nekem ez kellően édes volt, így még extra cukrot sem kellett hozzáadnom. A befejezéshez tejfölös-tejszínhabos krémet használtam, amit még fahéjas cukorral is gazdagítottam. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
hámozott, kimagozott alma
300 ml
almalé
400 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
kb. 200 g
babapiskóta
200 g
tejföl
10 g
zselatinpor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
250 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az almát felkockázzuk, edénybe tesszük, hozzáöntjük az almalé 2/3 részét (200 ml) és elkezdjük főzni (ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá). Amikor az alma már nagyon puha, szinte szétfőtt, hozzáadjuk a maradék almalében (100 ml) elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A 23 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát olajjal kikenjük, az alját kibéleljük a piskótával, ráöntjük az almás-pudingos keveréket, majd még egy réteg piskótával fedjük le. Az így elkészített alapot hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy kevés tejbe beáztatjuk a zselatinpor (a csomagoláson biztosan ott szerepel a megfelelő mennyiség), majd elkezdjük melegíteni. Addig melegítjük, amíg a zselatinpor fel nem oldódik. A maradék tejet elkeverjük a vaníliacukorral, fahéjas cukorral, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a tejföllel. Ebből a keverékből egy keveset a meleg zselatinos keverékhez öntünk, elkeverjük, majd a két masszát egyesítjük. Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert habtejszínt.
  4. Az a lágy krémes keverék kerül a sütőformába a piskótarétegre.
  5. A tetejét tejszínhabbal és fahéjjal díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása