Fahéjas-kakaós kocka

A fahéj az egyik kedvenc fűszerem, amit előszeretettel használok különböző édességeknél. Az egyik kedvencem a fahéjas-kakaós kocka, amihez nemcsak fahéjat, hanem még mézeskalács fűszerkeveréket is használok. Tudom, hogy nincs karácsony, de ez a keverék nagyon jól harmonizál a puha kakaós tésztával. Miután a tészta megsül, még melegében szilvalekvárral megkenem (sőt, a lekvárt a tésztába is csempésztem), majd jó adag reszelt csokoládéval díszítem.

Hozzáadta:Babu27, 6.4.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Fahéjas-kakaós kocka

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gbúzafinomliszt
150 grétesliszt
225 gkristálycukor
1 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 csomagsütőpor
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálőrölt fahéj
500 mltej
250 mlolaj
2 dbtojás
225 gszilvalekvár
100 gfőzőcsokoládé

Elkészítés menete

  1. Még mielőtt hozzálátunk a munkához, az alapanyagokat előkészítjük. A lekvárt két adagra osztjuk, kb. 100 g-ra és 125 g-ra. Ebből 100 g a tésztába kerül, a maradék lekvárral pedig majd megkenjük a tésztát.
  2. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük.
  3. Ezután a nedves hozzávalókat összeöntjük (a 100 g lekvárt is), elkeverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokon 40 percig sütjük.
  5. A korpuszt kivesszük a sütőből, kiborítjuk a tepsiből, majd még melegében megkenjük a lekvárral.
  6. Ezután reszelt csokoládéval alaposan megszórjuk (én főzőcsokoládét reszeltem rá, jó sokat).
  7. Természetesen a sütit kedvenc lekvárunkkal készítjük.%