TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Fahéjas-kakaós kocka
Fahéjas-kakaós kocka
Recept Fahéjas-kakaós kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A fahéj az egyik kedvenc fűszerem, amit előszeretettel használok különböző édességeknél. Az egyik kedvencem a fahéjas-kakaós kocka, amihez nemcsak fahéjat, hanem még mézeskalács fűszerkeveréket is használok. Tudom, hogy nincs karácsony, de ez a keverék nagyon jól harmonizál a puha kakaós tésztával. Miután a tészta megsül, még melegében szilvalekvárral megkenem (sőt, a lekvárt a tésztába is csempésztem), majd jó adag reszelt csokoládéval díszítem.

Babu27    ·   6.4.2017

Fahéjas-kakaós kocka

A fahéj az egyik kedvenc fűszerem, amit előszeretettel használok különböző édességeknél. Az egyik kedvencem a fahéjas-kakaós kocka, amihez nemcsak fahéjat, hanem még mézeskalács fűszerkeveréket is használok. Tudom, hogy nincs karácsony, de ez a keverék nagyon jól harmonizál a puha kakaós tésztával. Miután a tészta megsül, még melegében szilvalekvárral megkenem (sőt, a lekvárt a tésztába is csempésztem), majd jó adag reszelt csokoládéval díszítem.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
búzafinomliszt
150 g
rétesliszt
225 g
kristálycukor
1 csomag
csokoládé ízű pudingpor
1 csomag
sütőpor
1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
őrölt fahéj
500 ml
tej
250 ml
olaj
2 db
tojás
225 g
szilvalekvár
100 g
főzőcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Még mielőtt hozzálátunk a munkához, az alapanyagokat előkészítjük. A lekvárt két adagra osztjuk, kb. 100 g-ra és 125 g-ra. Ebből 100 g a tésztába kerül, a maradék lekvárral pedig majd megkenjük a tésztát.
  2. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük.
  3. Ezután a nedves hozzávalókat összeöntjük (a 100 g lekvárt is), elkeverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokon 40 percig sütjük.
  5. A korpuszt kivesszük a sütőből, kiborítjuk a tepsiből, majd még melegében megkenjük a lekvárral.
  6. Ezután reszelt csokoládéval alaposan megszórjuk (én főzőcsokoládét reszeltem rá, jó sokat).
  7. Természetesen a sütit kedvenc lekvárunkkal készítjük.%
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása