TopReceptek.hu Fahéjas kalács, ahogy mi készítjük
Fahéjas kalács, ahogy mi készítjük
Recept Fahéjas kalács, ahogy mi készítjük
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.4.2023

Fahéjas kalács, ahogy mi készítjük

Ez a fahéjas kalács nem sokáig éli túl. HA elkészül, akkor a család elég szépen megdézsmája. Nem csoda, mert nagyon finom!

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
125 ml
tej
375 g
rétesliszt
50 g
kristálycukor
50 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
1 db
tojássárga
csipet
440 g
szilvalekvár
1/2 csomag
élesztő

Tetejére:

kevés
olvasztott vaj

Szóráshoz:

2 evőkanál
kristálycukor
1 evőkanál
darált fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Belekerül az olvasztott vaj, a maradék cukor, egész tojás és egy tojássárga, csipet só. Tésztává dolgozzuk.
  2. egy órát kelesztjük, ezalatt nagyjából duplájára kel.
  3. Kinyújtjuk, lekvárral megkenjük.
  4. Összehajtjuk: jobb oldalát a közepére, bal oldalával lefedjük, így három réteget kapunk.
  5. 4-5 cm-es csíkokra vágjuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, morzsával és fahéjjal megszórjuk.
  6. 10 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása