Fahéjas kalács - fotókkal

A kelt tésztából készült finomságok egy újabb remeke. A fahéjas kalács édes kelt tésztából készül, habkönnyű, a fahéjas cukornak köszönhetően pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Még melegében, szinte rögtön sütés után vajjal megkenem és beleforgatom a fahéjas cukorba, és be kell valljam, már ilyenkor lecsapok rá. Nem csak én, hanem a család többi tagja is. A tészta elkészítése is pofonegyszerű, a kalács fonása sem nagy munka, a tésztával pedig nagyon egyszerűen lehet dolgozni.

Hozzáadta:, 26.10.2017
Kategória: Péksütemények
Fahéjas kalács - fotókkal

Hozzávalók

200 mltej
20 gélesztő
90 gkristálycukor
400 gbúzafinomliszt
50 gvaj
30 golaj
2 dbtojás
csipet só
Tetejére:
4 dbfahéjas cukor
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrost és megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a felolvasztott vajat, a tojást és a sót, az olajat, majd tészta állagúvá dolgozzuk. Miután a tészta összeállt, liszttel megszórjuk, lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem növekszik.
  3. A megkelt tésztát 10 részre osztjuk. Mindegyik kis adagból kis hengert formázunk, félbe hajtjuk, majd befonjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, még fél órát kelesztjük, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, még melegében vajjal megkenjük és beleforgatjuk a fahéjas cukorba.