Fahéjas kiflik tejfölös tésztából

Recept Fahéjas kiflik tejfölös tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 16.7.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A lágy tejfölös tészta, a fahéj és a kristálycukor találkozása ez a sütemény. Lágy, édes, aromás. Minden megvan benne, ami egy kellemes délutáni süteményes trécseléshez, pihenéshez kell. Szeretem kis falatnyira készíteni, szerintem így még gusztusosabb. A megsült kifliket pedig a végén már csak porcukorral kell meghintetni. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.7.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrefinomliszt
1 csomagvanília ízű pudingpor
250 gvaj
120 mltejföl

Befejezéshez:

6 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálőrölt fahéj
porcukor forgatáshoz, szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a pudingporral, vajjal és tejföllel eldolgozzuk. Tészta állagúra gyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből golyót formázunk, kör alakúra nyújtjuk, majd a köröket 8 cikkre vágjuk.
  3. Mindegyik cikket kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás