Fahéjas kiflik tejfölös tésztából
A lágy tejfölös tészta, a fahéj és a kristálycukor találkozása ez a sütemény. Lágy, édes, aromás. Minden megvan benne, ami egy kellemes délutáni süteményes trécseléshez, pihenéshez kell. Szeretem kis falatnyira készíteni, szerintem így még gusztusosabb. A megsült kifliket pedig a végén már csak porcukorral kell meghintetni. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
2 bögrefinomliszt
1 csomagvanília ízű pudingpor
250 gvaj
120 mltejföl
Befejezéshez:
6 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálőrölt fahéj
porcukor forgatáshoz, szóráshoz
- A lisztet a pudingporral, vajjal és tejföllel eldolgozzuk. Tészta állagúra gyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A pihentetés után a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből golyót formázunk, kör alakúra nyújtjuk, majd a köröket 8 cikkre vágjuk.
- Mindegyik cikket kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS