TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fahéjas kiflik tejfölös tésztából
Fahéjas kiflik tejfölös tésztából
Recept Fahéjas kiflik tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.7.2020

Fahéjas kiflik tejfölös tésztából

A lágy tejfölös tészta, a fahéj és a kristálycukor találkozása ez a sütemény. Lágy, édes, aromás. Minden megvan benne, ami egy kellemes délutáni süteményes trécseléshez, pihenéshez kell. Szeretem kis falatnyira készíteni, szerintem így még gusztusosabb. A megsült kifliket pedig a végén már csak porcukorral kell meghintetni. Szerző: Lacusin

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
finomliszt
1 csomag
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj
120 ml
tejföl

Befejezéshez:

6 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
őrölt fahéj
porcukor forgatáshoz, szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a pudingporral, vajjal és tejföllel eldolgozzuk. Tészta állagúra gyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből golyót formázunk, kör alakúra nyújtjuk, majd a köröket 8 cikkre vágjuk.
  3. Mindegyik cikket kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása