TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
Recept Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.11.2018

Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül

A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
hámozott alma
300 ml
almalé
1 csomag
vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag
piskóta
200 g
tejföl
10 g
zselatinpor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 ml
tej
250 ml
habtejszín
tejszínhab díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát apróra vágjuk, a citromlével és az almalé 2/3 részével és ízlés szerinti kristálycukorral feltesszük főni. Puhára főzzük, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék almalében elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenjük. Az aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
  3. A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
  4. A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a sütőformába, elegyengetjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, fahéjjal megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása