Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül

A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 7.11.2018
Kategória: Torták, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül

Hozzávalók

500 ghámozott alma
300 mlalmalé
1 csomagvanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomagpiskóta
200 gtejföl
10 gzselatinpor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 mltej
250 mlhabtejszín
tejszínhab díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Az almát apróra vágjuk, a citromlével és az almalé 2/3 részével és ízlés szerinti kristálycukorral feltesszük főni. Puhára főzzük, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék almalében elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenjük. Az aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
  3. A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
  4. A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a sütőformába, elegyengetjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, fahéjjal megszórjuk.