Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni. Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- Az almát apróra vágjuk, a citromlével és az almalé 2/3 részével és ízlés szerinti kristálycukorral feltesszük főni. Puhára főzzük, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék almalében elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- A 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenjük. Az aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
- A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
- A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a sütőformába, elegyengetjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tetejét tejszínhabbal díszítjük, fahéjjal megszórjuk.