TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Fahéjjal és mákkal megszórt, „tépős” kenyér, nagymamám receptje alapján
Fahéjjal és mákkal megszórt, „tépős” kenyér, nagymamám receptje alapján
Fahéjjal és mákkal megszórt, „tépős” kenyér, nagymamám receptje alapján
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom a fahéjat, imádom a mákot. Ez a tépős édes kenyér pedig kiváló lehetőség arra, hogy felhasználjuk ezt a két csodás alapanyagot.

TopPetra TopPetra    ·   27.5.2023

Fahéjjal és mákkal megszórt, „tépős” kenyér, nagymamám receptje alapján

Imádom a fahéjat, imádom a mákot. Ez a tépős édes kenyér pedig kiváló lehetőség arra, hogy felhasználjuk ezt a két csodás alapanyagot.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
450 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
élesztő
250 ml
tej
1 kávéskanál
3 evőkanál
cukor
1 db
tojás
30 g
olvasztott vaj

Kell még:

150 g
olvasztott vaj
ízlés szerint
fahéj
ízlés szerint
mák
ízlés szerint
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, egy kanál cukorral elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Az élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. Olvasztott vajba mártogatott kanállal kis adagokat szaggatunk ki a tésztából, megformázzuk belőle a kis tésztagolyót, majd cukor, darált mák és fahéj keverékébe forgatjuk. Az is jó ötlet, ha a felét fahéj és cukor, a másik felét pedig darált mák és fahéj keverékébe forgatjuk.
  4. A golyókat kivajazott és liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába tesszük.
  5. A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben további 35-40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása