A tészta mindössze 3 alapanyagból készül. Ketchuppal, reszelt sajttal, fokhagymával, majonézzel, szinte bármivel tálalható. Pillanatok alatt elfogy, szinte nem lehet annyi mennyiséges sütni, hogy maradjon. Falatkák – 15 perces LÁNGOS, ami pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók
Tésztához:1 bögrenatúr joghurt
2 bögrebúza finomliszt
½ kv. kanálsó
olaj a sütéshez
Díszítéshez:kecsap
majonéz vagy tartármártás
reszelt sajt
zúzott fokhagyma
Elkészítés menete
- Egy nagyobb tálban a tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük (a joghurtot, kétszer annyi mennyiségű lisztet és a sót). Az alapanyagokat addig gyúrjuk, míg tészta állagú nem lesz. A kész tésztát egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra (kb. 1 cm) nyújtjuk. Egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével korongokat szaggatunk. Mindegyik korongot mindkét oldalán forró olajban kisütjük (a lángoshoz természetesen klasszikus lángostészta is használható, ez a reccept inkább egy kísérlet jól bevált eredménye, de előfordulhat, hogy Önöknek pont ez a recept nem fog beválni).
- A megsült korongokat a felesleges olajtól lecsepegtetjük, és nedvszívó papírra rakjuk. Megvárjuk, míg kissé kihűlnek.
- Ketchuppal, majonézzel, tartármártással, reszelt sajttal díszítjük, de természetesen a díszítés és feltét szabadon választható. Még a díszítés előtt a lángos fokhagymával vagy fokhagymás olajjal megkenhető.