TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Falatkák – 15 perces LÁNGOS
Falatkák – 15 perces LÁNGOS
Recept Falatkák – 15 perces LÁNGOS
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.10.2016

Falatkák – 15 perces LÁNGOS

A tészta mindössze 3 alapanyagból készül. Ketchuppal, reszelt sajttal, fokhagymával, majonézzel, szinte bármivel tálalható. Pillanatok alatt elfogy, szinte nem lehet annyi mennyiséges sütni, hogy maradjon. Falatkák – 15 perces LÁNGOS, ami pillanatok alatt elfogy.

10 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

1 bögre
natúr joghurt
2 bögre
búza finomliszt
½ kv. kanál
olaj a sütéshez

Díszítéshez:

kecsap
majonéz vagy tartármártás
reszelt sajt
zúzott fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy nagyobb tálban a tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük (a joghurtot, kétszer annyi mennyiségű lisztet és a sót). Az alapanyagokat addig gyúrjuk, míg tészta állagú nem lesz. A kész tésztát egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra (kb. 1 cm) nyújtjuk. Egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével korongokat szaggatunk. Mindegyik korongot mindkét oldalán forró olajban kisütjük (a lángoshoz természetesen klasszikus lángostészta is használható, ez a reccept inkább egy kísérlet jól bevált eredménye, de előfordulhat, hogy Önöknek pont ez a recept nem fog beválni).
  2. A megsült korongokat a felesleges olajtól lecsepegtetjük, és nedvszívó papírra rakjuk. Megvárjuk, míg kissé kihűlnek.
  3. Ketchuppal, majonézzel, tartármártással, reszelt sajttal díszítjük, de természetesen a díszítés és feltét szabadon választható. Még a díszítés előtt a lángos fokhagymával vagy fokhagymás olajjal megkenhető.
Hozzászólás a recepthez
nina1106    ·   22.1.2022   ·   Válasz   ·  

Több receptnél is ez okozott fejtörést..mekkora bögréről van szó?Nem lehetne a bögre űrtartalmát feltüntetni?

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása