Falatnyi sajtgolyók, a tökéletes köret

Ha már unalmas a megszokott köret, akkor ideje változtatni. Például a hasábburgonya vagy krokett helyett ki lehet próbálni a falatnyi sajtgolyókat. Nem zsákbamacska, rengeteg sajt, egy kevés liszt, tojás és fűszer kell hozzá. A kapott tésztát zsemlemorzsába forgatjuk, majd bőséges forró olajban aranyszínűre sütjük. Lágy, omlós, puha finom, sajtos, egyszeren tökéletes! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 7.2.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Falatnyi sajtgolyók, a tökéletes köret

Hozzávalók

500 greszelni való sajt
3 ev. kanálreszelt parmezán
1 dbtojás
100 gfinomliszt
1/2 kv. kanáloregánó
olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a parmezánt, tojást, a lisztet és az oregánót.
  2. A hozzávalókból sűrű tésztát készítünk. Az elkészült tésztából formázzuk meg a falatnyi golyókat.
  3. A kis sajtos golyókat beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.