TopReceptek.hu Torták Édes torták Fánktorta
Fánktorta
Recept Fánktorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.4.2022

Fánktorta

Finom, különleges torta, ami feldob minden ünnepséget. Kell hozzá természetesen égetett tészta, amit elég egyszerűen el lehet készíteni.Szerző: Karambola

Alapanyagok

Tészta:

250 ml
víz
125 g
vaj
150 g
búzafinomliszt
1 evőkanál
porcukor
csipet
4 db
tojás

Krém a golyókhoz:

600 ml
tej
150 g
porcukor
2 csomag
csoki ízű pudingpor
375 g
vaj
50 g
csokoládé

Tejszínes krém:

500 ml
habtejszín
4 csomag
vaníliacukor
720 g
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 23 cm átmérőjű sütőformát fólióval kibéleljük.
  2. A vizet edénybe töltjük, hozzáadjuk a vajat, cukrot, csipet sót, felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet. Addig kevergetjük, amíg a tészta már le nem válik az edény oldaláról. Levesszük a lángról, kissé kihűtjük.
  3. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, mindegyik után alaposan elkeverjük.
  4. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis golyókat. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük – közben figyeljük. Sütés közben nem nyitjuk le a sütő ajtaját. Miután megsültek a golyók, kihűtjük.
  5. A pudingot megfőzzük, levesszük a lángról, hozzáadjuk a csokit, addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat is – kis adagokban. Krémesre dolgozzuk. A krémet süteményes zsákba kanalazzuk, ezzel töltjük meg a golyókat.
  6. A tejszínt a vaníliacukorral habbá verjük, majd a tejfölt beleforgatjuk. Beletesszük a golyókat, ismeét elkeverjük.
  7. Az így kapott golyós krémet töltjük bele a kör alakú sütőformába. Fóliával letakarjuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Minél tovább marad a hűtőben, annál könnyebb lesz szeletelni. Kedvünk szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása