Fantasztikus „almahegy”-sütemény

Egy újabb remek őszi csodasüti, ami az alma kedvelőinek kedvez. Ráadásul az almával nem kell sokat foglalkozni, csupán előkészítjük, megsütjük, majd egész egyszerűen két tésztalap közé „varázsoljuk”. Az almákat természetesen egy kevés porcukorral és fahéjjal is megszórhatjuk. Én nagyon kedvelem ezt a fantasztikus „almahegy”-süteményt, és a felkockázása sem okoz túl nagy gondot. Egyszerűen az almák metén felvágom, porcukorral meghintem, és tálalom.

Hozzáadta:Babu27, 5.10.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Fantasztikus „almahegy”-sütemény

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
200 gporcukor
250 gvaj
2 dbtojás
csipet só
1 csomagsütőpor
1-2 kv. kanáltejföl
Töltelék:
10 dbkisebb alma
2 ev. kanáldara
4 ev. kanálporcukor
fahéj

Elkészítés menete

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd félbe vágjuk. A félbe vágott almákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát dolgozunk, félbe vágjuk, majd mindkét tésztaadagot tepsi nagyságúra nyújtunk.
  3. Az egyik tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsikre tesszük, megszórjuk a darával, rátesszük a félbe vágott almát, fahéjjal és porcukorral megszórjuk. Rátesszük a másik tésztalapot, óvatosan kicsit rányomkodjuk, a tészta ölelje körül az almákat.
  4. 200 fokon 40 percig sütjük. Kihűtjük, tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!