TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Fantasztikus csirkemájas knédli
Fantasztikus csirkemájas knédli
Recept Fantasztikus csirkemájas knédli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon szeretem a knédlit, de valami új köretre vágytam. Elkezdtem keresgélni és rátaláltam a fantasztikus csirkemájas knédli receptjére. Ez a köret verhetetlen! Az elkészítéséhez fehér kifli helyett teljes kiőrlésű kiflit használtam, és isteni lett. A knédlit natúr csirkemellhez készítettem, és akkora sikert arattam vele, hogy nem először került az asztalra. Legközelebb legalább dupla adagot készítek. Önmagában is laktató, és ha nincs otthon éppen husi, akkor gyorsan fogyasztható főételnek is megállja a helyét.

Alexa96    ·   20.2.2017

Fantasztikus csirkemájas knédli

Nagyon szeretem a knédlit, de valami új köretre vágytam. Elkezdtem keresgélni és rátaláltam a fantasztikus csirkemájas knédli receptjére. Ez a köret verhetetlen! Az elkészítéséhez fehér kifli helyett teljes kiőrlésű kiflit használtam, és isteni lett. A knédlit natúr csirkemellhez készítettem, és akkora sikert arattam vele, hogy nem először került az asztalra. Legközelebb legalább dupla adagot készítek. Önmagában is laktató, és ha nincs otthon éppen husi, akkor gyorsan fogyasztható főételnek is megállja a helyét.

Alapanyagok
2 db
teljes kiőrlésű kifli
1 db
tojás
szükség szerint tej
300 g
csirkemáj
ízlés szerint só, bors
snidling vagy újhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Én a knédlihez nem klasszikus, hanem teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit használtam. Ha nincs otthon teljes kiőrlésű, akkor a sima kifli is bátran használható. Ha a kifli öreg, az se baj.
  2. A kifliket felkockázzuk és tálba tesszük. Egy másik tálban egy tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet (én kb. 150 ml tejet adtam hozzá, de nem mértem).
  3. A tojásos öntettel leöntjük a kiflit, elkeverjük és félretesszük. Ezalatt a kiflik felszívják a tojásos-tejes keveréket.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott májat, snidlinget és még egyszer elkeverjük. Ha szeretnénk, még bátran fűszerezhetjük.
  5. A tölteléket egy fólialap közepére kanalazzuk, felcsavarjuk, a széleire csomót kötünk vagy gumival, esetleg zsineggel lezárjuk.
  6. A májas knédlit kb. fél órát főzzük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása