Fantasztikus csokis kosárkák nugátos csokiból a karácsonyi asztalra

Recept Fantasztikus csokis kosárkák nugátos csokiból a karácsonyi asztalra
KÜLDÖTT KÉPEK

Sütés nélküli csokis élvezet, amibe nugátos csoki is került bőven. A finomságok a kosárkákba kerülnek, jó sok csokival. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

300 gnugátos csoki vagy bonbon
120 gmargarin

Töltelék:

100 gdarált dió
50 mlrum
80 gporcukor
1 ev. kanáltej
1 csomagvaníliacukor
50 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A nugátos csokit a margarinnal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  2. Előkészítjük a papírkosárkákat. Az olvasztott csokis keverékkel félig töltjük – ehhez az olvasztott csoki elét használjuk fel. Nekem ebből a mennyiségből 35 kis kosárka készült. Megvárjuk, míg a csoki ismét megköt.
  3. Amíg a csoki pihen, hozzálátunk a töltelékhez. A darált diót, rumot, porcukrot, vaníliacukrot, tejet és margarint edénybe tesszük, gőzfürdő felett felolvasztjuk. Kihűtjük.
  4. A kapott tölteléket rákanalazzuk a kosárkában lévő csokira, majd a maradék olvasztott nugátos csokival lefedjük.
  5. Megvárjuk, míg ez is megköt. Tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás