TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Fantasztikus csokis kosárkák nugátos csokiból a karácsonyi asztalra
Fantasztikus csokis kosárkák nugátos csokiból a karácsonyi asztalra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   14.11.2021

Fantasztikus csokis kosárkák nugátos csokiból a karácsonyi asztalra

Sütés nélküli csokis élvezet, amibe nugátos csoki is került bőven. A finomságok a kosárkákba kerülnek, jó sok csokival. Szerző: Jaja

20 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Alap:

300 g
nugátos csoki vagy bonbon
120 g
margarin

Töltelék:

100 g
darált dió
50 ml
rum
80 g
porcukor
1 ev. kanál
tej
1 csomag
vaníliacukor
50 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A nugátos csokit a margarinnal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  2. Előkészítjük a papírkosárkákat. Az olvasztott csokis keverékkel félig töltjük – ehhez az olvasztott csoki elét használjuk fel. Nekem ebből a mennyiségből 35 kis kosárka készült. Megvárjuk, míg a csoki ismét megköt.
  3. Amíg a csoki pihen, hozzálátunk a töltelékhez. A darált diót, rumot, porcukrot, vaníliacukrot, tejet és margarint edénybe tesszük, gőzfürdő felett felolvasztjuk. Kihűtjük.
  4. A kapott tölteléket rákanalazzuk a kosárkában lévő csokira, majd a maradék olvasztott nugátos csokival lefedjük.
  5. Megvárjuk, míg ez is megköt. Tálalhatjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept