Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények
A nagy melegekben igazi felüdülés a hideg, frissítő sütemény. Az pedig még jobb, ha a sütemény/torta elkészítésével nem kell órákat küzdenünk a konyhában! Ez a fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül tényleg nagyon egyszerű, különösebb erőfeszítés nélkül összeállítható minden egyes rétege, a végén pedig nem marad más, mint bezsebelni az elismerést. Az alapja krémes-kekszes réteg, amit az étcsokoládés, fehércsokoládés réteg és a tejszínhab követ.
Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A vizet, 100 g kristálycukrot és vaníliacukrot edénybe tesszük, elkezdjük felmelegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejport. Jó alaposan elkeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat habosra dolgozzuk és ezt is beledolgozzuk a tejporos krémbe. Akkor jó, ha a krémünk szép sima.
- 200 g krémet félreteszünk, a maradékba belekeverjük az aprított kekszet, az aprított diót és a tejet.
- A kekszes alapot 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára tesszük – 1 cm magasan az oldalára is kerüljön! Amíg elkészítjük a tölteléket, a krémet hűtőszekrényben pihentetjük.
- A töltelékhez a csokoládékat külön-külön gőzfürdő felett felolvasztjuk. A félretett krémet két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott fehércsokoládét, a másikhoz pedig a felolvasztott étcsokoládét. Kézi robotgéppel dolgozunk, jó alaposan eldolgozzuk.