Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül

A nagy melegekben igazi felüdülés a hideg, frissítő sütemény. Az pedig még jobb, ha a sütemény/torta elkészítésével nem kell órákat küzdenünk a konyhában! Ez a fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül tényleg nagyon egyszerű, különösebb erőfeszítés nélkül összeállítható minden egyes rétege, a végén pedig nem marad más, mint bezsebelni az elismerést. Az alapja krémes-kekszes réteg, amit az étcsokoládés, fehércsokoládés réteg és a tejszínhab követ.

Hozzáadta:, 18.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Torták
Előkészítési idő:
Recept Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
240 mlvíz
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
400 gtejpor
250 gvaj
100 gháztartási keksz
100 gőrölt dió
6 ev. kanál5tej
100 gétcsokoládé
100 gfehércsokoládé
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló

Elkészítés menete

  1. A vizet, 100 g kristálycukrot és vaníliacukrot edénybe tesszük, elkezdjük felmelegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejport. Jó alaposan elkeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat habosra dolgozzuk és ezt is beledolgozzuk a tejporos krémbe. Akkor jó, ha a krémünk szép sima.
  2. 200 g krémet félreteszünk, a maradékba belekeverjük az aprított kekszet, az aprított diót és a tejet.
  3. A kekszes alapot 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára tesszük – 1 cm magasan az oldalára is kerüljön! Amíg elkészítjük a tölteléket, a krémet hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A töltelékhez a csokoládékat külön-külön gőzfürdő felett felolvasztjuk. A félretett krémet két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott fehércsokoládét, a másikhoz pedig a felolvasztott étcsokoládét. Kézi robotgéppel dolgozunk, jó alaposan eldolgozzuk.
  5. A kekszes alapot kivesszük a hűtőből, rátesszük az étcsokoládés krémet, fél órára visszatesszük a hűtőbe, ezután rátesszük a fehércsokis krémet, a habfixálóval felvert tejszínhabot, díszítjük, majd ismét hűtőszekrénybe tesszük. Miután minden réteg megkötött, tálaljuk. Jó étvágyat!