TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt
Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt
Recept Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az eper verhetetlen gyümölcs, tökéletes kiegészítője édességeknek, tekercseknek, gyümölcssalátáknak, finom limonádéknak, de a jó kis házi lekvár sem elhanyagolható. Egyik nagy kedvencem ez a fantasztikus eperlekvár, ami nagyjából fél óra alatt el is készül. Összesen 6 percig kell főzni, a többi idő pedig a készülődést, szeletelést, turmixolást, üvegbe töltést jelenti. Nagyon jól illik palacsintákra, vajas kenyérre, tortákra, lekváros süteményekbe. Szerző: Haanka

TopPetra TopPetra    ·   30.7.2019

Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt

Az eper verhetetlen gyümölcs, tökéletes kiegészítője édességeknek, tekercseknek, gyümölcssalátáknak, finom limonádéknak, de a jó kis házi lekvár sem elhanyagolható. Egyik nagy kedvencem ez a fantasztikus eperlekvár, ami nagyjából fél óra alatt el is készül. Összesen 6 percig kell főzni, a többi idő pedig a készülődést, szeletelést, turmixolást, üvegbe töltést jelenti. Nagyon jól illik palacsintákra, vajas kenyérre, tortákra, lekváros süteményekbe. Szerző: Haanka

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok
2 kg
eper
2 csomag
Dr.Oetker Dzsemfix Extra
1 kg
kristálycukor
2 ev. kanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
  1. A tepsit 60 fokra előmelegítjük, egy nagyobb tepsit előkészítünk.
  2. Az epret megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
  3. A dzsemficet kb. 5 evőkanál cukorral elkeverjük és félreteszük.
  4. Az epret két részre osztjuk. Az egyik felét edénybe tesszük, a másik felét leturmixoljuk és ráöntjük az edényben lévő nagyobb eperdarabokra. Hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot, majd felforraljuk és kb. 1 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a maradék cukrot és további 5 percig főzzük.
  6. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és elkeverjük. Főzés közben a tetején hab keletkezik, ezt le kell szedni.
  7. A jó alaposan elmosott és megszárított üvegeket betesszük a sütőbe, majd miután már felvették a kellő hőmérsékletet, csurdultig töltjük a lekvárral. Fejjel lefelé 5 percig pihentetjük, majd visszafordítjuk, konyharuhával lefedjük és kihűtjük.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása