Fantasztikus eperlekvár fél óra alatt

Hozzáadta: TopPetra, 30.7.2019
Kategória: Lekvárok, befőttek, Eper, Gyümölcs szerint, Édesek, Palacsinta, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
Az eper verhetetlen gyümölcs, tökéletes kiegészítője édességeknek, tekercseknek, gyümölcssalátáknak, finom limonádéknak, de a jó kis házi lekvár sem elhanyagolható. Egyik nagy kedvencem ez a fantasztikus eperlekvár, ami nagyjából fél óra alatt el is készül. Összesen 6 percig kell főzni, a többi idő pedig a készülődést, szeletelést, turmixolást, üvegbe töltést jelenti. Nagyon jól illik palacsintákra, vajas kenyérre, tortákra, lekváros süteményekbe. Szerző: Haanka
Hozzáadta: TopPetra, 30.7.2019
Kategória: Lekvárok, befőttek, Eper, Gyümölcs szerint, Édesek, Palacsinta, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
ALAPANYAGOK
- A tepsit 60 fokra előmelegítjük, egy nagyobb tepsit előkészítünk.
- Az epret megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
- A dzsemficet kb. 5 evőkanál cukorral elkeverjük és félreteszük.
- Az epret két részre osztjuk. Az egyik felét edénybe tesszük, a másik felét leturmixoljuk és ráöntjük az edényben lévő nagyobb eperdarabokra. Hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot, majd felforraljuk és kb. 1 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a maradék cukrot és további 5 percig főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a citromlevet és elkeverjük. Főzés közben a tetején hab keletkezik, ezt le kell szedni.
- A jó alaposan elmosott és megszárított üvegeket betesszük a sütőbe, majd miután már felvették a kellő hőmérsékletet, csurdultig töltjük a lekvárral. Fejjel lefelé 5 percig pihentetjük, majd visszafordítjuk, konyharuhával lefedjük és kihűtjük.
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL