Fantasztikus extra csokis torta

Senkit se tévesszen meg a fantasztikus extra csokis torta mérete a képen, valójában egy falatnyi, 16 cm átmérőjű csokoládés süteményről van szó, ami garantáltan elfogy  Azért választottam ezt a kisebb verziót, ugyanis a gyerekek éppen nem voltak otthon a hétvégén, a férjemmel pedig megkívántuk az édességet. Ez a mennyiség kettőnknek pont két napra elég is volt, de természetesen készítettem már nagyobb kiszerelésben is. A sütemény rendkívül puha és ízletes, pont olyan, ahogy én szeretem. Frissen tálalva, egy kis tejszínhabbal, esetleg falatnyi lekvárral is csodás élmény.

Hozzáadta:, 28.1.2017
Kategória: Desszertek, Torták
Recept Fantasztikus extra csokis torta

Hozzávalók

Hozzávalók 16 cm átmérőjű csokitortához:
40 gvaj
50 gétcsokoládé (55-60%)
60 mltej
1 dbtojás
50 gnádcukor vagy kristálycukor
75 gliszt (búzafinomliszt és rétesliszt keverékét használtam)
1/2 kv. kanálsütőpor
Csokiöntet:
40 gétcsokoládé (55-60%)
30 ghabtejszín

Elkészítés menete

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tortaformát vagy sütőformát (16 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, amíg csomómentes és sima állagú masszát nem kapunk. A tej ne legyen hideg, akkor a legjobb, ha szobahőmérsékletű.
  3. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a csokoládés masszát, majd a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. A tésztát elég, ha lapáttal óvatosan elkeverjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Az elkészült csokoládés masszát a tortaformába öntjük és 15-20 percig sütjük. Elvégezzük a hurkapálcatesztet és ha a tészta már kész, kivesszük a sütőből. Amíg a korpusz hűl, elkészítjük az öntetet.
  5. A csokoládét feldaraboljuk (vágjuk vagy törjük), majd leöntjük a forró tejszínnel. Egy kicsit állni hagyjuk, majd óvatosan elkezdjük keverni és addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk. Megvárjuk, míg elkezd megdermedni, néha-néha megkeverjük. A tésztát kivesszük a formából, a tetejére öntjük a csokoládés öntetet és már tálalhatjuk is.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  6. A tortát nem szükséges hűtőbe tenni, szerintem akkor a legfinomabb, ha szobahőmérsékletű, kellően lágy és puha.

Forrás: Víkendové pečení