TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Fantasztikus extra csokis torta
Fantasztikus extra csokis torta
Recept Fantasztikus extra csokis torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   28.1.2017

Fantasztikus extra csokis torta

Senkit se tévesszen meg a fantasztikus extra csokis torta mérete a képen, valójában egy falatnyi, 16 cm átmérőjű csokoládés süteményről van szó, ami garantáltan elfogy  Azért választottam ezt a kisebb verziót, ugyanis a gyerekek éppen nem voltak otthon a hétvégén, a férjemmel pedig megkívántuk az édességet. Ez a mennyiség kettőnknek pont két napra elég is volt, de természetesen készítettem már nagyobb kiszerelésben is. A sütemény rendkívül puha és ízletes, pont olyan, ahogy én szeretem. Frissen tálalva, egy kis tejszínhabbal, esetleg falatnyi lekvárral is csodás élmény.

Alapanyagok

Hozzávalók 16 cm átmérőjű csokitortához:

40 g
vaj
50 g
étcsokoládé (55-60%)
60 ml
tej
1 db
tojás
50 g
nádcukor vagy kristálycukor
75 g
liszt (búzafinomliszt és rétesliszt keverékét használtam)
1/2 kv. kanál
sütőpor

Csokiöntet:

40 g
étcsokoládé (55-60%)
30 g
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tortaformát vagy sütőformát (16 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük.
  2. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk és elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, amíg csomómentes és sima állagú masszát nem kapunk. A tej ne legyen hideg, akkor a legjobb, ha szobahőmérsékletű.
  3. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a csokoládés masszát, majd a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. A tésztát elég, ha lapáttal óvatosan elkeverjük.
  4. Az elkészült csokoládés masszát a tortaformába öntjük és 15-20 percig sütjük. Elvégezzük a hurkapálcatesztet és ha a tészta már kész, kivesszük a sütőből. Amíg a korpusz hűl, elkészítjük az öntetet.
  5. A csokoládét feldaraboljuk (vágjuk vagy törjük), majd leöntjük a forró tejszínnel. Egy kicsit állni hagyjuk, majd óvatosan elkezdjük keverni és addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk. Megvárjuk, míg elkezd megdermedni, néha-néha megkeverjük. A tésztát kivesszük a formából, a tetejére öntjük a csokoládés öntetet és már tálalhatjuk is.
  6. A tortát nem szükséges hűtőbe tenni, szerintem akkor a legfinomabb, ha szobahőmérsékletű, kellően lágy és puha.

Forrás: Víkendové pečení

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása