Fantasztikus fekete rózsa szelet

Aki szereti a mákos édességeket, süteményeket, kalácsokat, annak a fantasztikus fekete rózsa szelet szinte kötelező! Pompás finomság, ami kinézetre is csodálatos. Két tésztalap közt nemcsak a mákos tekercs bújik meg, hanem az ezt tökéletesen kiegészítő pudingos krém is. A mákos töltelék, a puha tészta és a vaníliapudingos krém nagyon passzol egymáshoz, és többek között ennek is köszönhető, hogy a fekete rózsa szelet ennyire finom. Jó étvágyat! Szerző: H. Petra

Hozzáadta:admin, 11.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Fantasztikus fekete rózsa szelet

Hozzávalók

Tészta:
600 grétesliszt
300 gkristálycukor
1 csomagsütőpor
1/4 kv. kanál
200 mltej
1 dbtojás
100 gvaj
Töltelék:
200 gmák
250 gkristálycukor
150 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
100 gvaj
200 mltej
Krém:
3 csomagvanília ízű pudingpor
250 gkristálycukor
1 ltej
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. Egy nagyobb tálban a lisztet a cukorral, sütőporral és sóval elkeverjük. Ráöntjük a tejet, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a felkockázott puha vajat. Jó alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg tésztát nem kapunk.
  2. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd ezt követően 6 egyenlő rézre vágjuk a tésztát.
  3. Lisztes felületen két tésztát tepsi nagyságúra nyújtunk (25 x 35 cm-es). Tepsire tesszük és 180 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  4. A maradék 4 tésztát 35 x 20 cm-es nagyságúra nyújtjuk.
  5. A darált mákot elkeverjük a cukorral, liszttel, sütőporral és felolvasztott vajjal. Közben a tejet felforraljuk, és ezt is hozzáöntjük. Jó alaposan eldolgozzuk.
  6. A tölteléket rátesszük a 4 tésztalapra, elegyengetjük, majd a töltelékes tésztalapokat felcsavarjuk.
  7. Egy nagyobb tepsit (35 x 20 cm-esnél nagyobb) vajjal kikenünk, liszttel beszórunk, rátesszük a tekercseket és 170 fokon 30 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  8. Elkezdjük a rétegezést (magas falú tepsiben dolgozunk). Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krém felét (a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk, majd miután kihűlt, belekeverjük a puha vajat és krémes állagúra dolgozzuk). Rátesszük a kihűlt roládokat. Meglocsoljuk a maradék pudinggal, a másik tésztalappal pedig lefedjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük (a legjobb egy éjszakára). A tetejét díszíthetjük. Jó étvágyat!