Fantasztikus fekete rózsa szelet

Hozzáadta: TopPetra, 11.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli
KÜLDÖTT KÉPEK
Aki szereti a mákos édességeket, süteményeket, kalácsokat, annak a fantasztikus fekete rózsa szelet szinte kötelező! Pompás finomság, ami kinézetre is csodálatos. Két tésztalap közt nemcsak a mákos tekercs bújik meg, hanem az ezt tökéletesen kiegészítő pudingos krém is. A mákos töltelék, a puha tészta és a vaníliapudingos krém nagyon passzol egymáshoz, és többek között ennek is köszönhető, hogy a fekete rózsa szelet ennyire finom. Jó étvágyat! Szerző: H. Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 grétesliszt
300 gkristálycukor
1 csomagsütőpor
1/4 kv. kanálsó
200 mltej
1 dbtojás
100 gvaj
Töltelék:
200 gmák
250 gkristálycukor
150 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
100 gvaj
200 mltej
Krém:
3 csomagvanília ízű pudingpor
250 gkristálycukor
1 ltej
250 gvaj
- 10 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd ezt követően 6 egyenlő rézre vágjuk a tésztát.
- Elkezdjük a rétegezést (magas falú tepsiben dolgozunk). Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krém felét (a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk, majd miután kihűlt, belekeverjük a puha vajat és krémes állagúra dolgozzuk). Rátesszük a kihűlt roládokat. Meglocsoljuk a maradék pudinggal, a másik tésztalappal pedig lefedjük. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük (a legjobb egy éjszakára). A tetejét díszíthetjük. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS